Trump yeni hedefini açıkladı! 'Duyunca Çin'i terk edecekler'
ABD Başkanı Donald Trump, ilaç ithalatına yönelik yeni ve büyük tarifelerin yakın zamanda açıklanacağını duyurdu. Trump, bu adımın yabancı ilaç firmalarını Çin gibi ülkeleri terk ederek ABD’ye yatırım yapmaya zorlayacağını savundu.
ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin dış ticaret politikalarına yönelik yeni bir açıklama yaparak, ilaç ithalatına yönelik büyük tarifelerin yolda olduğunu duyurdu. Cumhuriyetçi Ulusal Kongre Komitesinde konuşan Trump, 2 Nisan’da ilan edilen karşılıklı gümrük vergilerinin ardından bir sonraki adımın ilaç sektörüne yönelik olacağını belirtti.
Trump sonrası Türkiye'nin kapısını çaldılar! Telefonlar susmuyor
"BUNU DUYUNCA ÇİN'İ TERKEDECEKLER"
Trump, “Çok yakın zamanda büyük ilaç tarifeleri açıklanacak” diyerek, bu adımın küresel ilaç firmalarını ABD’ye yatırım yapmaya zorlayacağını duyurdu. “Bunu duyduklarında Çin’i terk edecekler. Diğer yerleri de terk edecekler çünkü ürünlerinin çoğu burada satılıyor” ifadelerini kullanan Trump, bu firmaların pazar kaybetmemek için ABD'de üretime yöneleceğini öne sürdü.
Bu tarihten sonra sigortalı olanlar dikkat! Emekli olan çift maaş alamayacak
'YALAKALIK YAPIYORLAR' İDDİASI
Trump ayrıca tarifeler nedeniyle bazı ülke liderlerinin kendisine müzakere için yaklaştığını, hatta "yalakalık yaptıklarını" iddia etti. “Lütfen efendim, anlaşalım. Her şeyi yaparım efendim” diyen liderler olduğunu öne süren Trump, bu durumu alaycı bir şekilde aktardı.
Trump, 2 Nisan'da "kurtuluş günü" olarak nitelendirdiği açıklamayla, ABD’nin dış ticaretinde uygulayacağı yeni karşılıklı tarife düzenlemelerini kamuoyuna duyurmuştu. Temel tarife oranını yüzde 10 olarak belirleyen Trump yönetimi, her ülkenin uyguladığı vergi ve ticaret engellerine göre farklı oranlarda gümrük vergileri açıklamıştı.
Motorinden sonra benzine de dev indirim
Bu yeni ilaç tarifeleri, ABD'nin dış ticaret stratejisinde sağlık sektörünü doğrudan etkileyen ilk büyük adım olarak öne çıkıyor. Ancak tarifelerin ilaç fiyatlarını nasıl etkileyeceği ve sağlık sistemi üzerindeki olası sonuçları merakla bekleniyor.
Üç ayda Türkiye'ye 80 milyon dolar bıraktılar
Elektrik faturalarına 'devlet desteği' mesajı
Elektriğe yeni zam gelecek mi? Bakan Bayraktar'dan açıklama
-
Ziyaretçi 1 hafta önce Şikayet EtHaramı yiyenin vücudu da bedenide bozulmuştur tatlı sandığı sonunda acı olurBeğen
-
Gültepeli,BjK 1 hafta önce Şikayet EtLobii iş başında abd,deBeğen Toplam 2 beğeni
-
Kamil 1 hafta önce Şikayet EtBaşkan Trump piyasanın ağababası konumundadır . Usul ve destur ne gerektiriyorsa ona göre konuşmalıyız . Kendisinden Vergi İndirimi talep edenleri yalakalık yapmak ile itham ediyor . Çünkü ciddiye alınacak pazarlık argümanları öne süremiyorlar . Şartı bellidir . Amerika'ya yatırım yap Vergi avantajından yararlan !Beğen
-
Yusuf 1 hafta önce Şikayet EtZenginler her şeyin en doğrusunu bildiğini sanır. Buradan da batarlar.Beğen Toplam 3 beğeni
-
yerde 1 hafta önce Şikayet Ettrump gercekten spastik,ticaretten anlamayan batakçının tekisin...Yakindır amerikanin batması.Beğen Toplam 6 beğeni