TPAO, Pakistan denizlerinde petrol ve doğal gaz arayacak
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile Pakistan'ın 3 milli petrol şirketi, Pakistan'ın 40 deniz bloku için yapacağı ihaleye ortak teklif verecek.
Türkiye, yurt dışında petrol ve doğal gaz aramaya yönelik yeni bir adım attı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi, Somali denizlerinde faaliyetlerine devam ederken bu kez Pakistan ile yeni bir işbirliğine gidildi.

PAKİSTAN'DA ENERJİ ZİRVESİ
İslamabad programı kapsamında ilk olarak Pakistan Madencilik Yatırım Forumu'na iştirak eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bakanlar oturumunda konuşma yaptı.
TÜRKİYE İLE PAKİSTAN ARASINDA KRİTİK ANLAŞMA
Forum kapsamında Türkiye Petrolleri ile Pakistan'ın milli petrol şirketleri Mari Energies, OGDCL ve PPL arasında Ortak Teklif Verme Anlaşması imzalandı.
İmza törenine katılan Bayraktar, "Bu adım, Türkiye ile Pakistan arasındaki stratejik enerji ortaklığını daha da derinleştirirken bölgesel enerji güvenliği açısından da önemli bir eşik olacaktır." ifadesini kullandı.
Bayraktar, forumun ardından Pakistan'ın Petrol Bakanı Ali Pervaiz Malik ve Elektrikten Sorumlu Enerji Bakanı Sardar Awaiz Ahmad Khan Leghari ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi.
40 DENİZ BLOKU
Pakistan, 30 Haziran 2025'te 14'ü Makran açık deniz havzasında, 26'sı da Indus açık deniz havzasında olmak üzere toplamda 40 deniz arama bloku için ihale yapacak.
Anlaşmaya göre, biri Türk, diğer üçü Pakistanlı dört şirket, mutabık kaldıkları bloklara ortak teklif verecek.
Bayraktar, İslamabad programı kapsamında Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif tarafından kabul edildi.
Görüşmede, Türkiye ile Pakistan arasındaki enerji ilişkileri ele alındı.
Ayrıca Bayraktar, Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Asım Munir ile de bir araya geldi.
-
Kim 5 gün önce Şikayet EtAkdeniz de ne yaptık gemileri geri çektikBeğen
-
Yeter artık 5 gün önce Şikayet EtHayırlı olsunBeğen Toplam 9 beğeni
-
H. Yılmaz 5 gün önce Şikayet EtÇok güzel.Beğen Toplam 8 beğeni
-
Misafir 5 gün önce Şikayet EtTuna Nehri'nin Karadeniz'e döküldüğü yerden 150-200 km açıklarında zengin doğalgaz yatakları bulmadık mı? Aynı mantıkla Sakarya Kızılırmak ve Yeşilırmak'ın Karadeniz'e döküldüğü yerden 50-100 kilometre açıklarında doğalgaz yatakları vardır. Tam mesafeyi hesaplamak için son Buzul Çağının bittiği zaman deniz seviyesine ve ırmakların denize döküldüğü yere bakmak lazım.Beğen Toplam 10 beğeni
-
Misafir 5 gün önce Şikayet EtBangladeşli kardeşlerimize de Müjdeler olsun. Bangladeş'ten denize dökülen Ganj Nehrinin denize döküldüğü yerden 150-200 kilometre uzaklıkta çok zengin doğalgaz yatakları mevcutturBeğen Toplam 12 beğeni