Doğum yardımına başvurular başladı! Gelir şartı bulunmuyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş "Sayın Cumhurbaşkanımızın Aile Yılı Tanıtım Programı'mızda müjdesini verdiği doğum yardımı başvurularımızı bugünden itibaren e-Devlet kapısı üzerinden almaya başlıyoruz" dedi.

GİRİŞ 08.04.2025 10:11 GÜNCELLEME 08.04.2025 10:11
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Bakan Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle 2025'in "Aile Yılı" ilan edilmesiyle hayata geçirilen doğum yardımı başvurularına ilişkin açıklamada bulundu.

Ailelere ilk çocuktan itibaren verilecek doğum yardımlarını içeren düzenlemenin TBMM'den 27 Mart'ta geçtiğini anımsatan Göktaş, "Sayın Cumhurbaşkanımızın Aile Yılı Tanıtım Programı'mızda müjdesini verdiği doğum yardımı başvurularımızı bugünden itibaren e-Devlet kapısı üzerinden almaya başlıyoruz. Başvurular, öncelikli olarak e-Devlet kapısı üzerinden alınacak ancak e-Devlet üzerinden başvuru yapamayan vatandaşlarımız Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerimizden başvuru konusunda destek alabilecek." diye konuştu.

Doğum yardımlarının herhangi kriter gözetmeksizin yapılacağının altını çizen Göktaş, şunları kaydetti:

“Bu yardımlardan 1 Ocak 2025 itibarıyla çocuk sahibi olan ailelerimiz yararlanacak. Buna göre, 1 Ocak 2025 itibarıyla doğacak ilk çocuk için 5 bin lira tek seferlik doğum yardımımız, ikinci çocuk için her ay 1500, üçüncü ve sonraki çocuklar için de her ay 5'er bin lira desteğimiz annelerimizin hesabına yatırılacak. Bu desteklerimiz, çocuklarımız 5 yaşını tamamlayana kadar devam edecek." 

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Yanlış uygulama 2 ay önce Şikayet Et
    Bence bu uygulama yanlış ve hatalı. Evet devletimiz doğum yardımı yapsın ama herkese değil. Peki kime yapmalı? Sadece doğum hızı çok düşük illere yapılmalı. Diğer bölgeler zaten fazlaca çoğalıyor. O bölgeleri daha fazla doğuma teşvik etmek ihanet olur. İç Anadolu ege ve Karadeniz Bölgesinde doğum hızı düşük. Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde doğum hızı çok yüksek sanırım konu anlaşıldı.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Birak da okadar işi yapsınlar yani ben devletden yardım istiyorum desinler her şey peşin oldumu degeri kalmıyor
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    YORUM YAPAN SAYİN EKREM BEY YİNE BİR KILIF BULDUNUZ BU HÜKÜMETTEN ÖNCE ALİYORMUYDUNUZ BİR ZAHMET DEVLET PARASİNİ VERİYOR SİZ VE SİZİN GİBİLER DE BİRAZ ZAHMET ÇEKİP BAŞVURU YAPİN ÇOKMU ZOR
    Cevapla
  • ekrem 2 ay önce Şikayet Et
    insanları başvuru ile ugrastirmayin arkadaş , dogan çocugun kimliği çıkıp kayda girdiğinde yada doğum belgesi sisteme girdiğinde otomatik olarak annenin varsa hesabına yoksa PTT ye yatirilsin , çok mu zor bu ? aynı şey engelli yada hasta bakımlarında , engelliyi tespit ettiğinde aileye bakalım yardimini otomatik olarak aktar ,
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    300 tl icin baavuru cikiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle