Türk savunma sanayiinden tarihe geçen adım! İlk jet motoru ihracatı gerçekleşti
Kale Jet Motorları ile Brezilyalı SIATT arasında KTJ-3200 Turbojet Füze Motorunun ihracatı ve tedarikine yönelik sözleşme imzalandı. Anlaşmayla birlikte Türk savunma sanayii, tarihte ilk kez jet motoru ihracatına imza attı.
Kale Grubu şirketlerinden Kale Jet Motorları, Türk savunma sanayii tarihine geçen bir anlaşmaya imza attı.
TÜRKİYE'NİN İLK JET MOTORU İHRACATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Şirketin sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre, Brezilyalı SIATT ile KTJ-3200 Turbojet Füze Motoru ihracatı ve tedarikine yönelik sözleşme imzalandı. Böylelikle Türkiye'nin ilk jet motoru ihracatı gerçekleştirildi.
KTJ-3200 Turbojet Füze Motoru, 330 mm çap, 50 kilogram ağırlığıyla 3200 newtona kadar itki üretebiliyor. KTJ-3200, iki farklı varyantıyla yerli seyir füzeleri SOM ve Atmaca füzelerine güç veriyor. Seri üretime geçen ve teslimatları devam eden KTJ-3200 ile Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen milli füzelerin geliştirilmesine yönelik başarılı testler yapılıyor.
Kale Jet Motorları, KTJ-3200'den elde edilen bilgi birikimi ve tecrübeyle farklı turbojet motorları geliştiriyor.
-
Uzman 2 ay önce Şikayet EtMaşallah allah yolumuzu bahtımızı açık etsin.Beğen Toplam 5 beğeni
-
İsa 2 ay önce Şikayet EtOkadar heykel yaptık yıllarca birtane ihraç edemedikya laaaooo.Beğen Toplam 8 beğeni
-
Bahri 2 ay önce Şikayet EtEmeği geçenlerden Allah razı olsun. Bu yetmez jet uçağı , yolcu uçağı ve uydu roket motorlarını en kısa zamanda bekliyoruz. HAYDİ GENÇLER BU MİLLETİ DÜNYANIN EFENDİSİ YAPIN....Beğen Toplam 9 beğeni
-
bülent duman 2 ay önce Şikayet Etallah razı olsun.evet muhalefet köstek peşinde .allah cc onlara iktidar yüzü nasip etmesin.zaten öyle bir dertleri yok.dertleri kaos çıkarmak.Beğen Toplam 13 beğeni
-
Bandırmalı 2 ay önce Şikayet EtBirileri boykot etsin, birileri de füzelere motor üretsin, millette birini tercih etsin.Beğen Toplam 15 beğeni