SPK'dan borsa için üç karar! Açığa satış işlemleri yasaklandı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Borsa İstanbul AŞ piyasalarında meydana gelen gelişmeler sebebiyle bazı tedbirler açıkladı.

GİRİŞ 23.03.2025 23:53 GÜNCELLEME 24.03.2025 01:19
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Kuruldan yapılan açıklamada, "Sermaye piyasasının güvenilir, şeffaf, etkin, istikrarlı, adil ve rekabetçi bir ortamda işleyişinin ve gelişmesinin sağlanmasını, yatırımcıların hak ve menfaatlerinin korunmasını teminen Borsa İstanbul AŞ'de gerçekleştirilen işlemler, Kurulumuz tarafından sürekli takip edilmektedir." ifadeleri kullanıldı.

25 NİSAN'A KADAR AÇIĞA SATIŞ İŞLEMLERİ YASAKLANACAK

SPK, son günlerde Borsa İstanbul AŞ piyasalarında meydana gelen gelişmeler sebebiyle 24 Mart 2025 tarihinden 25 Nisan 2025 tarihi seans sonuna kadar, Borsa İstanbul AŞ pay piyasalarında açığa satış işlemlerinin yasaklanmasına, halka açık ortaklıkların pay geri alımlarının kolaylaştırılmasına ve kredili sermaye piyasası işlemlerinin devamı süresince öz kaynak oranının esnetilerek uygulanmasına karar verdi.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 37
  • Hoca 1 gün önce Şikayet Et
    Böyle durumlarda 6 şubat depreminde olduğu gibi yatırımcılar anı düşüşün öncesine kadar bütün işlemler iptal edilip oradan başlamalı yatırımcılar korunmalıdır
    Cevapla
  • Vatandaş 1 gün önce Şikayet Et
    Ah nebati açık sözlü güzel insan ne demişti "küçük yatırımcı çarpıldı" hem de en sevdikleri ağam paşam dedikleri tarafından hahahhahahaaa
    Cevapla
  • Gerçeğin Sesi 1 gün önce Şikayet Et
    Neden açığa satış diye bir sahtekarlığa izin veriliyor. Zaten hiç olmaması gerekir.
    Cevapla
  • Misafir 1 gün önce Şikayet Et
    açığa satış yasağı iyi asıl yapılması gereken düşüşün başladığı günün öncesine geri dönülüp işlemler iptal edilmedi yatırımcı böyle korunur iş işten geçtikten sonra açığa satış yasağı getirmek yetersiz bir karar
    Cevapla
  • Hüso 1 gün önce Şikayet Et
    Açığa satış işlemi zaten saçmalık senin olmayan bir malı neden satılmasına izin veriliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle