Morgan Stanley: Türkiye'ye olan bağlılığımız sürüyor!

Borsa İstanbul üyeliklerinin sona erdiği iddiasıyla ilgili haberler çerçevesinde açıklama yapan Morgan Stanley, Türkiye'ye olan bağlılığını sürdürmekte olduğunu duyurdu.

GİRİŞ 20.03.2025 07:44 GÜNCELLEME 20.03.2025 09:10
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Morgan Stanley, Türkiye'ye olan bağlılığını sürdürmekte olduğunu duyurdu.

Morgan Stanley, Borsa İstanbul üyeliklerinin sona erdiği iddiasıyla ilgili haberler çerçevesinde açıklama yaptı.

AA'nın haberine göre; açıklamada, Morgan Stanley'in Türkiye'ye olan bağlılığını sürdürmekte olduğu belirtilerek, "İstanbul'daki varlığımızı koruyacak ve Türkiye'deki müşterilerimizin şirketimizin tüm kapasitesinden faydalanmaya devam etmesini sağlayacağız." ifadeleri kullanıldı.

DDM İDDİALARI YALANLAMIŞTI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) bazı basın yayın organlarında yer alan "Dünyaca ünlü banka Morgan Stanley Borsa İstanbul'dan çekildi" iddiasıyla paylaşılan haberlerin manipülasyon içerdiğini bildirdi.

DMM'nin sosyal medya hesabındaki açıklamada, Morgan Stanley'nin daha önce mevcuttaki faaliyet izinlerinden feragat etme başvurusunda bulunduğu belirtildi.

Bu başvurunun Sermaye Piyasası Kurulunca olumlu karşılanarak kurumun sahip olduğu Dar Yetkili Aracı Kurum Belgesi'nin iptal edildiği ve Borsa İstanbul Yönetim Kurulu'nun 12 Mart 2025 tarihli kararı ile Borsa üyeliğinden çıkarıldığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Morgan Stanley AŞ uzun yıllardır Borsa İstanbul'da aktif olarak işlemlere aracılık etmemektedir. Morgan Stanley'nin 12 Mart'ta kabul edilen feragat başvurusunun, ülkemizde yaşanan güncel gelişmelerin bir sonucu olduğu iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Sermaye piyasasının işleyişini bozabilecek spekülatif açıklamalara itibar etmeyiniz."

Bahadır Alemdar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır Alemdar

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 13 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 20
  • kovalım 9 saat önce Şikayet Et
    çekilsinler daha iyi.
    Cevapla
  • Pendikss 10 saat önce Şikayet Et
    Bizde bu yönetim ve anlayıs oldugu sürece kaybetmeyr ve ekonomik anlamda pamuk ipligine baglı sekilde yaşamaya mahkumuz
    Cevapla
  • Tuna 10 saat önce Şikayet Et
    Ayrılmışsın daha da bağlıyım diyorsun...
    Cevapla
  • Misafir 11 saat önce Şikayet Et
    Bu manipülasyonu yapanlar dolandırıcı, hırsız, sahtekar ve vatan haini değilmi.
    Cevapla
  • Mahmut 11 saat önce Şikayet Et
    Bu CHP lilerde iftira yalan çok artık yeter ya hem diploma sahtekarlığı hem yolsuzluk hırsızlık her şey bunlarda.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle