'Zimem Defteri' geleneğiyle 300 bin TL borç kapatıldı

Yozgat'ta, Osmanlı döneminden bu yana sürdürülen 'Zimem Defteri' geleneğiyle iş adamlarınca 300 bin TL borç ödendi.

GİRİŞ 18.03.2025 21:09 GÜNCELLEME 19.03.2025 10:08
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Yozgatlı Sanayici ve İş Adamları Derneği, şehir merkezinde bulunan 9 bakkalın veresiye defterlerini satın aldı.

"VALİLİĞİMİZ VE İŞ ADAMLARI SAYESİNDE KAPANDI"

Defteri satın alınan mahalle bakkalı olan Şemsi İçem, "Mahallem adına çok mutluyum. Bu gelenek devam ettiği için ayrıca mutluyum. 3 mahalle arasında bakkallık yapıyorum. Yaklaşık 37 bin TL civarı bir borcumuz vardı. Valiliğimiz ve iş adamları sayesinde kapandı. Herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum" dedi.

"BU YIL TOPLAM 9 BAKKALIN BORCUNU KAPATIYORUZ"

Yozgatlı Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Gülşen İtik ise, "Bu yıl altıncı kez Osmanlı geleneği olan 'Zimem Defteri' uygulamasını devam ettiriyoruz. Her yıl özellikle Ramazan ayında Yozgat merkezde bulunan bakkalları Valiliğimiz belirliyor. Biz de belirlenen bakkalların borcunu kapatıyoruz. Bu çok güzel bir gelenek. Yaptığımız uygulama birçok ilde örnek oldu. Hayırsever iş insanlarımıza bu etkinliği sürdürdüğü için teşekkür ediyorum. Bu yıl toplam 9 bakkalın borcunu kapatıyoruz. 300 bin lira civarında bir borcun tamamını Ramazan ayı boyunca kapatıyoruz" şeklinde bilgi verdi.

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 31
  • Abuzer kaya 5 ay önce Şikayet Et
    Böyle reklam vs diyenler. Bunun haberi yapılmasa siz nerden bileceksiniz. Haber olması gayet güzel, çünkü bırakın yardım yapmayı fitresini bile vermeyen bir millet olduk.
    Cevapla
  • YUNUS 5 ay önce Şikayet Et
    Düğüne gider gibi süslenip fotoğraf cektirip haber yaptırarak bu iş yaplmaz
    Cevapla
  • kütüphaneci 5 ay önce Şikayet Et
    keşke foto olmasaydı yardımın amacı boşa çıkmış oldu sanki neyse Allah razı olsun
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    borcu ödeyen değil, aracı olan kişi görüntü vermiş farkettiniz mi acaba, bazı şeyleri göstere göstere yapmak gerekir ki unutulan gelenekler hatırlansın
    Cevapla
  • Kadir Efe 5 ay önce Şikayet Et
    Reklam sadece reklam. Gaye Allah rızası mı? Hiç sanmıyorum. Makyajlar kameralar ışıklar hepsi hazır ve start. Ha birde iş adamları ödüyor ne kadar 300000 tl. Gülemisin ağlayamısın. Orta halli bir vatandaş bile kafaya koysa biraz sıksa o parayı çıkarır. İş adamlarına bak hele ne bonkerlermiş beee. Seyredenler razı olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle