Bakan Bayraktar, Macar Büyükelçi Matis ve heyetiyle enerji işbirliğini görüştü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis ve beraberindeki heyetle doğal gaz ve elektrik alanında olası işbirliklerini görüştüklerini bildirdi.

Bakan Bayraktar, Macar Büyükelçi Matis ve heyetiyle enerji işbirliğini görüştü
Bakan Bayraktar, Macar Büyükelçi Matis ve heyetiyle enerji işbirliğini görüştü
GİRİŞ 17.03.2025 17:15 GÜNCELLEME 17.03.2025 17:15

Bakan Bayraktar, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Büyükelçi Matis ile MVM CEEnergy Üst Yöneticisi Gabor Orban ve beraberlerindeki heyeti Bakanlık'ta kabul ettiklerini aktardı.

Görüşmede, Türkiye'nin Macaristan'a halihazırda devam eden doğal gaz ihracatı ve iki ülke arasında doğal gaz ticaretini geliştirmek yönünde atılabilecek adımları ele aldıklarını belirten Bayraktar, şu değerlendirmede bulundu:

"Ayrıca MVM ile milli şirketlerimizin ortak geliştirebileceği projeleri, MVM'nin Türkiye'nin doğal gaz ve elektrik piyasasına sağlayabileceği katkıları değerlendirdik. Türkiye ve Macaristan arasında devam eden güçlü enerji işbirlikleri, bölgemizin enerji arz güvenliğine katkı sunmaya devam edecektir."
 

KAYNAK: AA
Emre Genç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emre Genç

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul’da doğdu. Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden 2021 yılında lisans derecesiyle mezun oldu. 2017 yılında Üniversite Televizyonu’nda başladığı kariyerinde 3 yıl boyunca spor spikerliği ve muhabirliği görevlerinde bulundu. Daha sonra 2020 yılında özel bir haber kanalında haber ve spor editörlüğü yaptı. Ardından Turkuvaz Medya Grubu’nda editörlük görevinde bulundu. 2024 Mayıs ayından itibaren Kanal 7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com’da editör olarak görevini sürdürmektedir.