Starbucks'a büyük şok! 1 fincan kahvenin bedeli 50 milyon dolar! Rekor tazminat
Dünyanın en büyük kahve üreticileirnden Starbucks tarihin en ilginç davalarından biriyle karşı karşıya kaldı. İçecek alan kuryenin üzerine sıcak kahve dökülmesi sonucu mahkeme tarihin en büyük tazminatlarından birine hükmetti.
ABD'nin Kalifornia eyaletinde 2020 yılında Starbucks'ın, bir servis kuryesinin üzerine sıcak kahve dökülmesi sonucu ciddi yanıklar ve sinir hasarı oluştuğu olayın ardından mahkeme kuryeye 50 milyon dolar tazminat ödemesine karar verdi.
NTV'de yer alan habere göre, Michael Garcia isimli Starbucks kuryesi, 2020'de Los Angeles'ta araba servisinden sıcak içecek alırken içeceklerin kucağına döküldüğünü belirtti. Olayın sonucunda Garcia'nın genital bölgesinde sinir hasarı ve ciddi yanıklar meydana geldi. Dava, Starbucks'ın içeceklerin kapağını düzgün kapatmayarak özen yükümlülüğünü ihlal ettiği iddiasıyla açıldı.
MARKADAN İTİRAZ
Mahkeme kayıtlarına göre, Garcia'nın yaşadığı zararlar arasında fiziksel acı, ruhsal sıkıntı, hayat kalitesinde düşüş, şekil bozukluğu ve anksiyete yer aldı. Starbucks'a, Garcia'ya 50 milyon dolar tazminat ödemesi gerektiği karar verildi.
Ancak, Starbucks, mahkeme kararına itiraz edeceğini açıkladı. Şirket, yaptığı açıklamada "Bay Garcia'ya sempati duyuyoruz ancak jürinin bu olayda bizim hatamız olduğuna dair kararına katılmıyoruz ve verilen tazminatın aşırı olduğuna inanıyoruz" ifadelerini kullandı. Ayrıca, şirket, mağazalarında her zaman en yüksek güvenlik standartlarına uyduklarını belirtti.
Bu dava, 1994'te McDonald's'a karşı açılan ve bir kadının sıcak kahve dökülmesi sonucu üçüncü derece yanıklar almasıyla ilgili ünlü davayı hatırlatıyor. O davada davacı Stella Liebeck'e başlangıçta yaklaşık 3 milyon dolar tazminat ödenmişti.
-
Turco 1 saat önce Şikayet EtBOYKOT, BOYKOT ve de BOYKOTBeğen
-
Mosche 1 saat önce Şikayet EtBu kahvelerde ilaç var galiba. İçen tekrar içmek zorunda kalıyor...böylece bunların kölesi oluyorsun. İyi ki müslümanlar buralara gitmiyor.Beğen
-
Yorumcunun biri 2 saat önce Şikayet Etinşallah batarsında yok olursunBeğen Toplam 3 beğeni
-
Bir garip 2 saat önce Şikayet EtTürkiye de olsaydı.ölsunde kurtulsun derdiBeğen Toplam 1 beğeni
-
Adem 2 saat önce Şikayet EtBunlar marka olmayı çok zor olduğuna kamuoyunu duyuruyor kişileri yildiriyor bh tur davaların çoğu anlaşma ile sonuçlanır narka ücretsiz reklam ile yoluna devam ederBeğen Toplam 5 beğeni