Altında tarihi rekor! Gram altında 4000 beklentisi yükseldi!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, altın fiyatlarının yükselmeye devam edebileceğini ve gram altının 4.000 TL seviyelerine kadar çıkabileceğini öngördüğünü belirtti.

GİRİŞ 14.03.2025 15:42 GÜNCELLEME 14.03.2025 16:57
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Altın fiyatları güne çifte rekorlar başladı. Sabah saatlerinde ons altın güne 2988 dolardan başlarken, gram altın güne 3518 liradan başladı. Gün içinde ons altın en yüksek zirvesini görerek 3000 dolar sınırına yaklaştı, gram altınsa gün içerisinde 3536 lira ile çifte rekor kırdı.

Gram altın, Kapalı Çarşı’da 3.560 TL seviyelerinden işlem görürken, çeyrek altın ise 5.800 TL’den satılmakta. Bu yükselişin ardında yatan sebepler ve gelecekteki fiyat hareketlerine dair değerlendirmelerini Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı Haber7’ye değerlendirdi.

GÜVENLİ LİMAN TALEBİ

Şirin Sarı, altın fiyatlarındaki artışın temel sebeplerinden birinin ticaret savaşları ve tarifelere ilişkin belirsizlikler olduğunu vurguladı. Özellikle, Mart ve Nisan aylarına ertelenen tarifeler, küresel piyasalarda belirsizlik yaratarak, yatırımcıların güvenli liman olarak altına yönelmesine neden olmuş durumda. Sarı, "Ticaret savaşları ve tarifelerin uygulanıp uygulanmayacağına dair belirsizlik, piyasalarda ciddi bir endişe yaratıyor. Bu da altın fiyatlarının yukarı yönlü hareket etmesine yol açıyor" şeklinde konuştu.

Sarı, altın fiyatlarındaki yükselişi destekleyen bir diğer önemli faktörün, küresel fiziki altın talebindeki artış olduğuna dikkat çekti. Londra ve Amerika’daki COMEX gibi piyasalarda fiziki altına olan talep, son bir buçuk aydır devam ediyor. Altın, özellikle belirsiz ekonomik ortamlarda yatırımcılar tarafından güvenli liman olarak tercih edilmeye başlıyor. Sarı, "Fiziki altın talebinin artışı, altının değer kazanmasına katkı sağlıyor. Bu süreç, küresel piyasada da belirgin bir şekilde hissedilmeye başlandı" dedi.

Amerika’daki gelişmelerin de altın fiyatları üzerinde önemli bir etkisi olduğunu belirten Sarı, Trump’ın ikinci dönemindeki politikalarının altın fiyatları üzerinde sert hareketlere yol açabileceğini söyledi. “Trump’ın 100 günü, ekonomik açıklamalar açısından kritik olabilir. Bu dönemde, piyasalarda sert yükselişler ve düşüşler görebiliriz. Ancak, altın fiyatlarının genel olarak yükselmeye devam edeceği öngörülüyor” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Altın fiyatlarında tarihi sıçrama! Dolar da zirveyi gördüAltın fiyatlarında tarihi sıçrama! Dolar da zirveyi gördü

GRAM ALTINDA 4000 LİRA BEKLENTİSİ

Sarı, altın piyasasının gidişatını değerlendirirken, küresel piyasalarda yükselişlerin devam etmesi halinde, gram altının 4.000 TL seviyelerine kadar çıkabileceğini öngördü. Yılın başından bu yana gram altındaki değer kazancı yüzde 20'lere yaklaşmışken, ons altındaki artış ise yüzde 15’lere ulaşmış durumda. Sarı, “Altın, yılın başından itibaren oldukça hızlı bir yükseliş gösterdi. Eğer küresel piyasalar ve talep artışı devam ederse, gram altının 4.000 TL seviyesini görebileceğini söylemek mümkün” dedi.

Kapalı Çarşı’da altın alım satımlarının da hareketlendiğini belirten Sarı, "Altın fiyatları yükseldiğinde, özellikle Kapalı Çarşı’da fiziki talep artıyor. İnsanlar, altının değer kazandığını gördüklerinde yatırım yapmak için harekete geçiyor. Ancak, altın düştüğünde, pek fazla talep olmadığını gözlemliyoruz" şeklinde ekledi.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, altın fiyatlarının artış eğiliminde devam edeceğini, ancak yatırımcıların dikkatli olması gerektiğini belirtti. Özellikle küresel belirsizliklerin, ticaret savaşlarının ve fiziki talebin altın fiyatları üzerinde belirleyici rol oynamaya devam edeceğini söyleyen Sarı, yatırımcıların altın piyasasındaki gelişmeleri dikkatle takip etmeleri gerektiğini vurguladı.

Altın rekora doymuyor! İşte güncel fiyatlarAltın rekora doymuyor! İşte güncel fiyatlar

Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Misafir 31 dakika önce Şikayet Et
    Büyük bir savaş çıkarsa bir şeyin hükmü kalmaz sadece altın konuşur bütün dünyada.3500 TL değil 50 katı bile olabilir
    Cevapla
  • FAİZ=TERÖR 1 saat önce Şikayet Et
    Milletin ahireti yanmış.. Müslüman dünya kan ağlıyor.. siz neyin peşindesiniz neyin derdindesiniz... Gençlik ateist olma yolunda siz neyin kavgası nı veriyorsunuz
    Cevapla
  • FAİZ=TERÖR 1 saat önce Şikayet Et
    milletin yok olan İmanı nı sorgulamazlar aptallar... ölümü anlamaz aptallar... 3 kuruşluk paranın peşinde köpek gibi koşar aptallar
    Cevapla
  • Demirkan Sağlam 1 saat önce Şikayet Et
    Doların sert düşüşle 26 TL bandına ineceği gündemde yapılan zamlar geri çekilir mi hiç zannetmiyorum
    Cevapla
  • Başkan 1 saat önce Şikayet Et
    Üretim bitti yastık altına biriktirmeye devam abi tahminlere göre Türkiye de 8 bin tona doğru gidiyor herhalde yastık altındaki altınlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle