Trafikte bunu yapan yandı: 47 bin TL cezası var
Motosiklet sürücülerini yakından ilgilendiren yeni cezai düzenlemesi açıklandı. Söz konusu kural ihlalini yapana 47 bin TL ceza kesilecek. Taslak TBMM'de kabul edildikten sonra yürürlüğe girecek.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, motosiklet sürücülerini yakından ilgilendiren gelişmeyi açıkladı. Motosiklet kazalarının önüne geçilmesi adına hazırlanan eylem planında caydırıcı cezaların bulunduğunu dile getirerek, bir yılda 6 defa kırmızı ışık ihlali yapan sürücünün ehliyetinin iptal edileceğini ve 80 bin lira cezai işlem uygulanacağını belirtti.
İstanbul Fuar Merkezi'nde organize edilen MOTOBIKE İstanbul 2025 Fuarı'nın açılış töreninde konuşan Bakan Yerlikaya, motosiklet kazalarının önlenmesi için İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı "Bir Kural 1 Ömür" eylem planını duyurdu.
TRAFİKTE BUNU YAPAN YANDI
Türkiye genelinde motosiklet kaza sayısının arttığını belirten Bakan Yerlikaya, özellikle aşırı hız, kasksız sürüş, akrobatik hareketler ve trafikte yarış yapma gibi ihlallerin kazalardaki en büyük etken olduğunu vurguladı.
Pegasus uçak biletlerini 1 TL yaptı: İşte kampanyanın detayları
Bu bağlamda hazırlanan cezai düzenleme taslağı, TBMM'de kabul edilmesinin ardından yasalaşacak ve çok daha sıkı denetimler uygulanacak.
47 BİN TL CEZASI VAR
Yeni düzenleme ile birlikte trafikte akrobatik hareketler yapan ya da trafikte yarışa katılan motosiklet sürücüleri 47 bin TL para cezası ödeyecek.
Ayrıca 2 yıl boyunca ehliyetlerini kaybedecekler ve 60 gün trafikten men edilecekler.
Yerlikaya, Türkiye'de motosiklet sayısının 2023 yılında 2022'ye kıyasla 1 milyon artarak 5,1 milyon, 2024'te ise 1,2 milyon artışla 6,3 milyon olduğunu açıkladı.
-
Misafir 7 saat önce Şikayet EtTüm araçlarda uygulansınBeğen Toplam 1 beğeni
-
Vatandaş 10 saat önce Şikayet EtÇok yerinde bir karar. Daha sağa sola bakamadan yanlardan geçiyorlar. Trafikte aşırı hızda tehlike yaratıyorlar. Herkes otomobilini, motorunu düzgün kullansın. Daha çok Eds , radar uygulaması yapılsın. Hergün kaza oluyor.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Soydan özbay 13 saat önce Şikayet EtMotosiklete değil tüm araçlar için uygulansın.Beğen
-
Rizeli53 14 saat önce Şikayet EtTrafik lambalarının hepsine foto kapan kurulsun, bu artık yapılmalı.... Ayrıca bütün araçlara kamera zorunluluğu getirilmelidir...Beğen Toplam 1 beğeni
-
Nedim 15 saat önce Şikayet EtÖncelikle araba camlarında siyah Folie kaldırısın çünkü onların ellerinde telefon!Bütün işıklara çekici konsun!Taksiler elektrikli araç olsun misal markamız togg,öksöz kirliliği korumak için.Beğen Toplam 1 beğeni