Altın rekor kırarken borsa düştü! Peki yatırımcı ne yapacak?

Piyasalar şubat ayını geride bırakırken, hem yurt içinde hem küresel çapta ana gündem siyasi gelişmeler oldu. Gelişmelerden, altın rekor seviyelere yükselirken, borsa sert düştü.

GİRİŞ 28.02.2025 11:40 GÜNCELLEME 28.02.2025 11:54
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Marbaş Menkul Değerler Yatırım Uzmanı Aziz Kaçmaz, piyasaların Şubat ayı performansına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kaçmaz, borsadaki son toparlanma ve küresel gelişmelerin etkisiyle piyasalarda iyimser bir hava olduğunu belirtti.

"Zor bir Şubat geçirdik. Ocak ayındaki enflasyon verilerinin kötü gelmesiyle borsada zor bir dönem yaşandı. Küresel faktörlerin de etkisiyle borsa açısından pek iç açıcı bir tablo yoktu" diyen Kaçmaz, son günlerde ise borsada toparlanma gözlendiğini ifade etti. Şubat ayı enflasyon beklentilerinin pozitif olmasının, piyasalarda olumlu bir etki yarattığını kaydetti.

 

 

BORSADA TOPARLANMA SİNYALİ

Kaçmaz, Şubat ayı enflasyonunun iki buçuk seviyelerine yaklaşmasının beklendiğini ve bu durumun piyasalarda iyimserliği artırdığını belirtti. Ayrıca, ABD ve Rusya arasındaki görüşmelerle ilgili gelişmelerin ve Ukrayna savaşına dair iyimser havanın küresel piyasalar üzerinde destekleyici bir etkisi olduğunu söyledi.

Borsa endeksinin, özellikle vade sonu etkisiyle volatil bir gün geçireceğini belirten Kaçmaz, "Eğer endeks 9 bin 600 seviyesinin altına sarkmazsa, 10 bin 200 seviyelerine doğru bir hareket bekliyorum. Bu seviyede yeni bir tepe oluşabilir" dedi.

Kaçmaz, önümüzdeki pazartesi günü açıklanacak enflasyon verilerinin de piyasalar için belirleyici olacağına dikkat çekerek, "İyi bir enflasyon verisi gelirse, Mart ayındaki PPK toplantısı öncesi faiz indirimlerinin devam edeceğini öngörüyorum" şeklinde konuştu.

ALTIN İÇİN UYARI

Altın fiyatlarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Kaçmaz, kısa vadede altın fiyatlarında bir düzeltme olabileceğini ancak orta ve uzun vadede altın yatırımcılarının temkinli bir şekilde yatırım yapmalarını önerdi. "Küresel gerginliklerin etkisiyle altın fiyatlarında yükselişler görüldü ancak bu durum bir düzeltme yapabilir. Ancak uzun vadede altının değer kazanması devam edecektir" dedi.

Kaçmaz, merkez bankalarının altına olan talebinin devam etmesiyle birlikte, altın fiyatlarının uzun vadede yükselmeye devam edeceğini ve bu süreçte yatırımcıların altın biriktirmeye devam edebileceğini belirtti.

Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Manisalı 5 saat önce Şikayet Et
    Altın, dolar, kripto bunlar yatırım bilgisi olmayanlar için geçerli yastık altı işler. Kuyumcuları boşuna zengin etmeyin. Önce yüklenirsiniz talep oluşturursunuz altına. Düğünlerde altın alırkende bu altın pahalı hükümet indirsin dersiniz. Bütün ürünler bu şekilde. Önce arabaya yüklendiler yukarı çıkarttılar alırkende araba pahalı diyorlar. Sürü olursan pahalılığı kitleyen çok olur.
    Cevapla
  • Kozanlı 6 saat önce Şikayet Et
    Altın şuan düşüşte görünüyor yatırımcıların dikkat etmesinde fayda var.
    Cevapla
  • mursal 6 saat önce Şikayet Et
    Borsa oyuna geldi
    Cevapla
  • Gurbet 6 saat önce Şikayet Et
    Borsa Kripto paralar kumarhane Bunlar çakılır batar. altın hiçbir zaman çakılmaz Çünkü soyu sopu cibilliyeti belli temeli sağlam altının
    Cevapla
  • Misafir gurbetçi 7 saat önce Şikayet Et
    Altinnnnnn
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle