Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan TÜSİAD açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TÜSİAD Genel Kurulu'nda yapılan açıklamalara yönelik değerlendirmelerde bulundu.

GİRİŞ 15.02.2025 16:14 GÜNCELLEME 15.02.2025 16:51
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından TÜSİAD'a yönelik tepki açıklamalarına ilişkin paylaşım yaptı.

Hukuk kuralları içinde, ifade özgürlüğü ve eleştiri yapabilme hakkı kadar bu eleştiriyi eleştirmenin de aynı ölçüde temel bir hak olduğunu belirten Yılmaz, "Kimden gelirse gelsin, siyasi bir tutumla ortaya konan görüşlere, muhatap olan siyasi kişilerin cevap vermesinden doğal bir şey olamaz." değerlendirmesini yaptı.

Adli soruşturmaların ise hukukun konusu olduğunu ve bağımsız yargı tarafından kendi mecrasında karara bağlanacağını bildiren Cevdet Yılmaz, şunları kaydetti:

"Demokratik siyasette temel bir düstur olarak gördüğümüz istişare yaklaşımı ile bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da toplumumuzun her kesimini dinlemeye, ülkemizin geleceği için birlikte çaba göstermeye devam edeceğiz. Geniş toplumsal kesimlerin talep ve beklentilerini, milletimizin çizdiği rotayı siyasetimizde esas almayı sürdüreceğiz. Türkiye Yüzyılı'nı, insanımıza hiçbir şey kazandırmayacak ideolojik yaklaşımlar ve karamsarlıkla değil, gerçekçi politikalar ve umutla inşa edeceğiz. Son 23 yılda AK Parti ve Cumhur İttifakı ile her alanda büyük mesafeler alan ülkemizi, daha ileriye taşıyacak reformları kararlılıkla hayata geçireceğiz. Dünyanın ve bölgemizin ekonomik ve jeopolitik olarak içinden geçtiği bu kritik dönemde, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından vurgulandığı üzere iç cephemizi güçlendirmeye, kapsayıcı demokratik siyaset ile hareket etmeye devam edeceğiz."

KAYNAK: AA
Emre Genç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emre Genç

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul’da doğdu. Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden 2021 yılında lisans derecesiyle mezun oldu. 2017 yılında Üniversite Televizyonu’nda başladığı kariyerinde 3 yıl boyunca spor spikerliği ve muhabirliği görevlerinde bulundu. Daha sonra 2020 yılında özel bir haber kanalında haber ve spor editörlüğü yaptı. Ardından Turkuvaz Medya Grubu’nda editörlük görevinde bulundu. 2024 Mayıs ayından itibaren Kanal 7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com’da editör olarak görevini sürdürmektedir.
YORUMLAR 3
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Siz bunların dersini vermedikçe onlar seçimde sizin dersiniz verecekler .
    Cevapla
  • M GUVEN 1 ay önce Şikayet Et
    O makamı işgal edecek nitelikte bir eleştiri değil pasif bir görüntü
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Türkiyenin ekmeğini yiyipde hainlik yapmak isteyenlere Rabbim fırsat vermesin tüsiat dakiler okar kendilerine güveniyorlarsa çıksın tüsiat olarak siyasi parti kursunlar meydanaçıksılar birilerinin maşası olmasınlar Artı bunlarada durdeme zamanı geldi yıllardır bu insanlara bu memlekete verdiğiniz zarar yeter
    Cevapla