Hareketsiz hesaplar için zamanaşımı uyarısı! TSMF'ye gelir olarak kaydedilecek
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), 2014 yılından itibaren hareket görmeyen banka hesapları için hak sahiplerine 14 Haziran’a kadar başvuru süresi tanıdı.
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibi olanlarla ilgili zaman aşımı uyarısında bulundu.
TMSF, zaman aşımına uğrayan mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklara ilişkin duyuru yayımladı.
Duyuruya göre, Bankacılık Kanunu'nun 62'nci maddesi gereğince bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son talebi, işlemi, herhangi bir yazılı talimatı tarihinden başlayarak 10 yıl içinde aranmayanlar, zaman aşımına tabi olacak.
Söz konusu maddenin uygulanmasına ilişkin yayımlanan yönetmeliğin 8'inci maddesi gereğince zaman aşımına uğrayan mevduat, katılım fonu, emanet ve alacakların listesi şubat ayı başından itibaren bankaların kendi internet sitelerinde ve konsolide edilmiş olarak da TMSF ile kuruluş birliklerinin internet sitelerinde (Türkiye Bankalar Birliği http://www.tbb.org.tr/tr ,Türkiye Katılım Bankaları Birliği http://www.tkbb.org.tr) mayıs ayının sonuna kadar yayımlanacak.
Bu kapsamda, 2014'ten itibaren hareket görmeyen hesaplara ait listeler, "http://www.tmsf.org.tr" ana sayfasında bulunan "Zamanaşımı Sorgusu" bölümünden, kuruluş birlikleri ve bankaların internet sitelerinden mayıs ayı sonuna kadar sorgulanabilecek.
Listede ismi bulunan hak sahiplerinin, hesaplarıyla ilgili işlem yapmak için haziran ayının 14'üne kadar ilgili banka şubeleri veya genel müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor.
Bu tarihe kadar işlem yapılmayan hesaplar, zaman aşımına uğraması nedeniyle Fona gelir kaydedilecek.
-
HHH 3 saat önce Şikayet EtVatandaş hesabı kapatmak için başvuruyor bankalar neden zorluk çıkarıyor onuds bi araştırsınlar.Beğen
-
Emeklidur 3 saat önce Şikayet EtBankaların veya devletin alacağı oldu mu kişinin yedi ceddine kadar araştırma yapar.Ama iş ödemeğe gelirse nah.O hesabın sahibi ölmüş olsa bile devlet veya banka,alacağında davrandığı gibi araştıracak.Mirasçılarını bulacak onlara ödeyecek.Nüfus dairelerinin işi ne.Ne güne duruyorlar.Beğen
-
Kayserili. 3 saat önce Şikayet Et10 yılda olsa kişinin parasına niye el konuyor o zaman 10 yıl vergi vermiyenin arsa tarla evine de el koyun böyle saçmalık olmaz.Beğen
-
Yasar 4 saat önce Şikayet EtBugüne mahsus değilki bu olay her sene için geçerli 10 sene hareketsiz ne zaman dolarsa yani seneyede 2015 yılı baz alınacak.Beğen
-
Bozkurt 6 saat önce Şikayet EtNiye fona kalıyor hazinenin parayı koyacak yeri mi yok.Beğen Toplam 2 beğeni