BYD, Türkiye için İtalyanlarla görüşecek! ABD'ye meydan okudular

Çinli elektrikli araç şirketi BYD, önümüzdeki hafta İtalyan otomobil parça üreticileriyle bir araya gelerek, Avrupa pazarına hizmet verecek olan Türkiye ve Macaristan'daki tesisleri için potansiyel tedarik konularını görüşeceğini açıkladı.

GİRİŞ 11.02.2025 14:59 GÜNCELLEME 11.02.2025 16:40
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Manisa'ya 1 milyar dolar yatırımlar fabrika kurmaya hazırlanan Çinli BYD, Macaristan'da ekimde faaliyete geçecek bir tesis ve Türkiye'de Mart 2026'da üretime başlaması beklenen bir tesis kuruyor.

BYD'nin Avrupa özel danışmanı Alfredo Altavilla, bu kadar kısa bir süre içinde iki farklı tesisin açılmasının BYD'nin üretim faaliyetlerine temkinli yaklaştığını ve daha çok yerel parça tedarikçilerine olan güvenini gösterdiğini söyledi.

Altavilla, İtalyan şirketlerinin yüksek kabiliyeti ve Alman şirketleri gibi premium markalarla yaptıkları tedarik sözleşmeleri nedeniyle BYD ile görüşmelere davet edilen ilk şirketler olduğunu söyledi.

BYD'nin Avrupa özel danışmanı Alfredo Altavilla

YILDA 500 BİN ARAÇ ÜRETİMİ

Altavilla, BYD'nin Macaristan ve Türkiye'deki tesislerinin tam kapasitede yılda toplam 500 bin araç üretmesinin beklendiğini ve bunun tedarikçiler için 'birkaç milyar euroluk satış hasılatı' anlamına geldiğini ifade etti.

300 İTALYAN ŞİRKET İLE GÖRÜŞECEK

20 ile 21 Şubat tarihlerinde Torino'da düzenlenecek olan toplantıya otomobil parçaları üreten yaklaşık 300 İtalyan şirketinin temsilcileri, BYD'nin küresel satın alma müdürü ve İtalya Sanayi Bakanlığı'ndan bir yetkili katılacak.

BYD, 'TANRI'NIN GÖZÜ'NÜ TANITTI!

Öte yandan BYD, tüm araç serisinde geliştirdiği yeni otonom sürüş sistemi olan 'Tanrı'nın Gözü'nü tanıttı.

ABD'li Tesla'nın rakibi olarak görülen BYD'nin yeni geliştirdiği sistemde uzaktan park etme ve otonom sollama gibi özellikler yer alacak.

BYD CEO'su Wang Chuanfu, şirketin kendi ürettiği yeni teknolojiyi şirketin Çin'in Shenzhen kentindeki merkezinde düzenlenen etkinlikte tanıttı.

'LÜKS OLMAKTAN ÇIKACAK'

Wang, "Gelişmiş sürücü destek sistemleri, artık emniyet kemerleri ve hava yastıkları gibi temel bir araç gereci haline geliyor, lüks olmaktan çıkıyor" ifadelerini kullandı.

9 BİN 600 DOLARA SATILACAK

BYD'nin bu sistemi 9 bin 600 dolar fiyatla satışa sunacağı Seagull aracında da kullanacağı belirtildi.

Türkiye'de de binlerce araç satan Çinli BYD'nin bu yıl hedefi 50 bin satış adedine ulaşmak. Türkiye'de hem hibrit hem de elektrik motorlu araç satan BYD aynı zamanda fabrika açma kararı alan ilk Çinli şirket.

KAYNAK: REUTERS
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 38
  • MaKuS 1 ay önce Şikayet Et
    There is no 'god' - only Allâh (cc)
    Cevapla
  • Vatandas 1 ay önce Şikayet Et
    Şu bır gerçek ki PYD tolga dan üstun bır menziline baktıgında 1000 km yol gidiyor. Ozelliklerı ne bakınca yine tolga dan üstün. Fiyata bakınca da aynı. Bu şekilde nasıl rekabet edecek. Sözde tesvikle yapılan bir araç. Fakat halka yansıtılmayan bir teşvik. Fiyatı acilen düsurülmeli, menzil'de arttırılmalı. Yoksa niye togg alayım. Millilik doğrudur. Da bu kadar teşviki alıp bu fiyat olmaz
    Cevapla
  • Vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Çinliler bu araçları kullananları dinleyebilir
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    TOGG da onlarla rekabet edecek şekilde fiyatlandırsın. Burada üretilen bir araç şu an piyasada ki en ucuz araba olması lazım. Ama maalesef herşeyde olduğu gibi yine olan bu üleknin evladına oluyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Çinliler Türkiye de faliyete başlarsa TOOG un sonunu getirir,bütün araba fabrikaları iflaz eder,çünki adamlar araba yapıyor,gittikleri ülkeyi Çekirge gibi İstilah ediyor,benden söylemesi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle