Gram altında yeni rekor
Altın fiyatları, Trump'ın açıklayacağı yeni vergilerin küresel ticaret savaşı çıkabileceği endişelerini artırmasının ardından, yatırımcıların güvenli liman olarak görülen altına yönelmesiyle altının gramı 3 bin 344 liradan işlem görüyor.
Trump’ın, ABD’ye ithal edilen çelik ve alüminyuma yüzde 25 oranında yeni gümrük vergileri getireceğini açıklamasının etkisiyle ons altın, piyasalarda yüzde 0,65 oranında artarak 2 bin 879 dolara kadar yükseldi. Altının gram fiyatı ise 3 bin 344 TL ile yeni rekor kırdı. Çeyrek altın 5 bin 540 liradan, Cumhuriyet altını 22 bin 90 liradan satılıyor
ABD Başkanı Donald Trump’ın yeni gümrük vergisi planları, küresel ticaret savaşı endişelerini artırırken, yatırımcılar güvenli liman olarak altına yönelmeye devam ediyor.
Trump’ın, ABD’ye ithal edilen çelik ve alüminyuma yüzde 25 oranında yeni gümrük vergileri getireceğini açıklaması ve salı ya da çarşamba günü tüm ülkelere uygulanacak mütekabiliyet tarifelerini duyuracağını söylemesi, altına olan talebi daha da güçlendirdi.
Bu gelişmelerin etkisiyle ons altın, piyasalarda yüzde 0,65 oranında artarak 2 bin 879 dolara kadar yükseldi.
OANDA Asya Pasifik kıdemli piyasa analisti Kelvin Wong, küresel ticaret gerilimlerinin devam ettiğine dikkat çekerek, “Altın fiyatları yakın vadede 2 bin 900-2 bin 910 dolar seviyesine ulaşabilir. Güçlü bir ABD doları yükselişi olmadığı sürece büyük bir düzeltme beklemiyorum” değerlendirmesinde bulundu.
ANZ Bankası kıdemli emtia stratejisti Daniel Hynes ise, “Altının da ticaret savaşının bir parçası haline gelme riski, fiziki piyasada hareketliliğe neden oluyor” yorumunu yaptı.
Analistler, ons altın için gün içi hedefi 2 bin 883 dolar olarak belirlerken, bu seviyenin aşılması halinde 2 bin 901 doların hedeflenebileceğini öngörüyor.
GRAM ALTIN YÜZDE 0,8 YÜKSELDİ
Ons altın tarafında yaşanan gelişmelerin ardından Türkiye'de ram altın fiyatları da yükselmeyi sürdürüyor. Gram altın güne yüzde 0,8'lik bir yükselişle başladı. Altının gram fiyatı 3 bin 335 TL seviyelerinde işlem görüyor.
-
Tual 6 saat önce Şikayet EtAltını olan sevinsin altın alacaklarda üzülsünBeğen
-
Erdem 7 saat önce Şikayet EtAltın hala çok ucuz. Manipüle edildi düşük kaldı. En az 6000 olmalıBeğen
-
Esnaf 9 saat önce Şikayet EtBura Abd diyil Türkiye gençlerin evlene bilmesi için düşmesi lazımBeğen
-
Çal bağlamayı 10 saat önce Şikayet EtBağla paranı altına sepet te yumurta ların çoğalsın daha dünya da oyun yeni başlıyorBeğen
-
pendik 10 saat önce Şikayet Etülkenin borsasına güvenecegimize gidip altın alsaydık daha mantıklı olurmuş neneler bosuna altın saklamıyorlarmısBeğen Toplam 1 beğeni