Elinde altın olanlar dikkat! Rekor mu kıracak?

Altın fiyatlarının şu anda 2.865 dolar seviyelerinde işlem gördüğünü belirten Yatırım Uzmanı Ahmet Deniz Yağbasan, bu seviyelerin yeni bir rekor olduğunu ancak bu seviyenin üzerinde bir geçişin zor olduğunu belirtti

GİRİŞ 07.02.2025 14:20 GÜNCELLEME 07.02.2025 14:20
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ahlatcı Yatırım Uzmanı Ahmet Deniz Yağbasan, "ABD faktörü sadece altın üzerinde değil, dünya çapında tüm piyasaları etkileyen bir süreç. Ocak ayından itibaren borsalarda ve emtiyalarda volatilite artmış durumda" diyerek, özellikle eski Başkan Donald Trump’ın açıklamalarının ve ticaret savaşlarının altın fiyatları üzerindeki etkilerini vurguladı.

Yağbasan, "Trump'ın fevri davranışları ve ticaret savaşları gibi faktörler, küresel riskleri artırarak güvenli liman olan altına ve dolara olan talebi artırdı" ifadelerini kullandı.

 

GÜVENLİ LİMAN: ALTIN

Altın fiyatlarının şu anda 2.865 dolar seviyelerinde işlem gördüğünü belirten Yağbasan, bu seviyelerin yeni bir rekor olduğunu ancak bu seviyenin üzerinde bir geçişin zor olduğunu belirtti. Yağbasan, özellikle TL bazında gram altın ve çeyrek altın yatırımcılarının 2025 yılında, diğer yatırım enstrümanlarına göre daha yüksek performans gösterme ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

Bugün açıklanacak tarım dışı istihdam verisinin altın fiyatları üzerinde etkili olacağını belirten Ahlatcı Yatırım Uzmanı, "Eğer tarım dışı istihdam verisi beklentinin üzerinde gelirse, altın fiyatlarında satış baskıları artabilir. Ancak, verinin beklentilerin altında kalması durumunda altın fiyatlarında yukarı yönlü hareketler gözlemlenebilir" dedi.

Yağbasan, altının ons fiyatı için 3.000 dolar seviyesinin psikolojik direnç noktası olduğunu ve geri çekilmelerde 2.725 dolar seviyesinin destek noktası olarak izleneceğini belirtti.

Son olarak, Yağbasan, altın ve diğer değerli metallerdeki yatırım fırsatlarına dikkat çekerek, bugünkü verinin altın fiyatları üzerindeki etkisinin belirleyici olacağına vurgu yaptı.

Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Numan dogan 1 saat önce Şikayet Et
    Alacaksan altin doları birak
    Cevapla
  • gezegen 1 saat önce Şikayet Et
    Türev piyasalarındaki teslim tarihleri ne durumda. 5 gün sonra ki vadelere 9 ay sonrasına gün veriliyormuş. Türev piyasaları patlarsa altın gümüş fiyatları hangi seviyelere gelir. insanları yanıltmaya kimsenin hakkı yok.
    Cevapla
  • Cahil vatandaş 1 saat önce Şikayet Et
    TRUMP'ET kafalı adam biraz dilini tutabilse altın tepetaklak gidecek ama. Akılsız adam kendi parasını ve kendi değerini düşürmek için elinden ne geliyorsa yapıyor. Bütün dünya birikse trump'ın değerini bu kadar düşüremez.
    Cevapla
  • Bozok 2 saat önce Şikayet Et
    Maşallah masallah
    Cevapla