2024 yılında çevreyi kirletenlere 2 milyar 90 milyon TL ceza
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca 2024 yılında gerçekleştirilen 75 bin 563 denetimde çevreyi kirleten 7 bin 448 tesise ve 98 deniz aracına 2 milyar 90 milyon 702 bin 58 TL ceza uygulandı.
Türkiye genelinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın denetimleri sürüyor. Bakanlık, merkez teşkilatı ve 81 il müdürlüğü personeli ile birlikte Çevre Kanunu’na aykırı hareket eden işletmelere cezai işlem uygulanıyor. Denetimler sonucunda çevre ve insan sağlığı açısından faaliyetleri sakıncalı bulunan bazı işletmeler faaliyetten men de ediliyor.
402 İŞLETMENİN FAALİYETİ DURDURULDU
Ekipler 2024 yılında 75 bin 563 denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde 2 milyar 90 milyon 702 bin 58 TL ceza uyguladı. 402 işletmenin ise faaliyeti durduruldu.
Hava, atık, ÇED, su, gürültü, egzoz gibi 17 ayrı kategoride yapılan denetimlerde en fazla para cezası 841 milyon 950 bin 008 TL ile atık kirliliğine kesildi. Bunu 278 milyon 98 bin 222 TL ile su kirliliği, 223 milyon 756 bin 64 TL ile deniz aracına ilişkin cezalar takip etti.
ZEHİR SAÇAN EGZOZLARA 13 MİLYON LİRA CEZA
Bakanlık, ayrıca egzoz kaynaklı kirlilikle mücadele kapsamında taşıtları da sıkı takibe aldı. Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES) ile yapılan 27 bin 577 araç denetiminde, egzoz sınır değerini aşan ya da emisyon ölçümü yaptırmayan 1.278 motorlu taşıt sahibine 13 milyon 331 bin 845 TL ceza kesildi. Cezalardan elde edilen gelir çevrenin korunması ve iklim değişikliği ile mücadele kapsamında kullanılıyor.
Bakanlıktan denize kanalizasyon atığı döken İSKİ'ye 1 milyon 337 bin TL ceza
BUSKİ’den Marmara’ya atık! Ekipler ceza kesti
Son Dakika: İzmir'deki felaket için ilk ceza kesildi!
Bozcaada Belediyesi'ne milyonluk ceza
Çevre kirleten işletmeye 12 milyon TL ceza
Çevre Bakanlığı bu görüntüleri affetmedi
Ceyhan Nehri havzasındaki atık su denetimlerinde 64 tesise 10,5 milyon TL ceza
-
halil 3 hafta önce Şikayet EtCezayı ödedik mahkemeye verdik iyi de bir avukat tutukmu dava 10 Sene sürer bu süreç içerisin de ceza yemeyiz denetleme olmaz bu arada olan cevreye olur sonra insan sağlığınaBeğen
-
Misafir 3 hafta önce Şikayet EtBu cezalar ve yaptırımlar artırılması gerekiyor, milletin sağlığı ülkenin doğanın yapısı korunmalı,bu tür konularda kimseni gözünün yaşına bakmadan gereği yapılmalıBeğen Toplam 4 beğeni
-
Misafir 3 hafta önce Şikayet EtÖdeyen var mı bu cezayı?Beğen Toplam 3 beğeni
-
Kılıf Hazır 3 hafta önce Şikayet EtTabii ki kimse ödemiyor, aksine bu cezalar kesilince, milyarlarca lira vergi indirimi ve karşılıksız teşvik alıyorlar...Beğen
-
Akıncı 3 hafta önce Şikayet EtSonuç !!! ??? Umarım her yer aynı değildir.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Bozkurt 3 hafta önce Şikayet Etİnsan kişi başı 20 milyon yazar bizim bu devletin cezası da sinek ısırığı gibiBeğen Toplam 2 beğeni