Memurlar için yeni düzenleme! İzin ve sınav detayı ortaya çıktı
Devlet memurlarına ilişkin düzenlemeleri de içeren Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başlayacak.
2025 yılı bütçe görüşmelerinin ardından TBMM Genel Kurulu, devlet memurlarına ilişkin düzenlemeleri de içeren Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başlayacak.
TBMM Genel Kurulu’nda bugün Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri başlayacak.
DİSİPLİN CEZASI ALMAYANA KADEME İMKANI
Teklifte öne çıkan bazı maddelere göre; ilgili kanunlar çerçevesinde sözleşmeli statüden memur kadrolarına geçenler de 8 yıl herhangi bir disiplin cezası almayan memurlara verilen ilave bir kademe hakkından faydalanabilecek.
6 AY İÇİNDE SINAV YAPILACAK
Uzman yardımcılığına atananlardan yeterlik sınavına girmeye hak kazananlar için sınav, en geç 6 ay içinde yapılacak.
GÖREV SÜRESİNCE AYLIKSIZ İZİN VERİLECEK
Uluslararası kuruluşlarda görevlendirilenler ile kamu sermayeli kurum veya kuruluşların yurt dışı birimlerinde çalışanların memur olan eşlerine 10 yılı aşmamak üzere, görev süresince aylıksız izin verilebilecek.
Devlet Denetleme Kurulu, vakıflar, kooperatifler, birlikler ve bunların ortaklık ve iştiraklerinde her türlü idari soruşturma, inceleme, araştırma ve denetleme yapabilecek.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, döner sermaye işletmesi kurmaya yetkili olacak.
Adalet Komisyonu toplanıyor
TBMM Adalet Komisyonu da AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel başkanlığında toplanacak. Komisyon, Türkiye Adalet Akademisi Kanunu Teklifi'ni ele alacak. Bu teklife göre de meslekte fiilen 8 yılını tamamlamış hakim ve savcılar, öğretim elemanı olarak görev yapmak üzere Adalet Bakanı tarafından Akademiye atanabilecek. Ayrıca Akademi bünyesinde Hukuk Araştırmaları Merkezi kurulacak. 18 kişiden oluşacak Eğitim Kurulu, eğitim programlarını belirleyecek.
Salı ve çarşamba günleri Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları yapılacak. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında milletvekillerine hitap edecek.
-
Serkan 3 ay önce Şikayet EtHizmetli kadrosundaki memurlar unutmayalım lütfen memur kadrosu istiyoruzBeğen
-
Abdullah 3 ay önce Şikayet Et3600 ek gösterge ne oldu hani Tayyip erdoğan sözvermişti tüm memurlar aldı bu devletin gahrini çeken memura yok Öğretmenlerle aynı ortamda çalışıyorum onların bütün işleri bizim elimizden ćıkıyor yazık biri yer biri bakar çalışma barışı diy bir şey yok adamlar 3 zammı bîrden alıyor .uzmanlıkek ders maaş hepsine zam ben ekderse kafa erdiremesken birde uzmanlık ba öğretmenli yazık biz saBeğen Toplam 1 beğeni
-
Songül 3 ay önce Şikayet Et2008 sonrası 5520 sayılı kanunla hakları ellerinden alınan memurlarla ilgili ne yapılacak. 2008 sonrası memur olan tüm insanlar emeklilik sonrası hüsran yaşayacak. Bunun emekli olsa anca 8 bin lira emekli maaşı alacak. Birde her yerde en düşük emekli maaşı 17 bin lira diyorlar.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Mehmet 3 ay önce Şikayet EtUzman Çavuşlara acilen derece kademe ve 22 yılını doldurana nöbetten düşsünBeğen
-
Ademin biri 3 ay önce Şikayet EtHerkes memura çemkiriyor benim vergimle maaş alıyorsun diye,memur sanki vergi ödemiyor,memura vergi muafiyeti gelsinBeğen Toplam 6 beğeni