Altında yeni dönem: 185 bin TL üzeri alımlarda kimlik ibraz edilecek
Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 1 Ocak itibariyle yürürlüğe sokulacak uygulama ile 185 bin TL üzerindeki altın işlemlerinde kimlik ibrazı ile ilgili bilgiler veren Sarraf Çay, “Yasa dışı işlemlerin kontrolü için doğru karar” dedi.
Kayseri'de 25 yıldır sarraflık yapan Bilal Çay, düzenleme ile yasa dışı işlemlerin önüne geçilebileceğini söyleyerek, “Altın fiyatları son 10 gündür düşüşte diyebiliriz. Hatta 2 hafta da diyebiliriz. Bunlar yatırım için bir fırsattır. Bu düşüşlere alım fırsatı da diyebiliriz. Altın en güvenli liman olduğu için yatırımcıların dövizden ziyade çok tercih ettiği uzun vadede yatırım aracı diyebiliriz. Devletin de bu noktada yatırımcı için vermiş olduğu bir karar var. Sanıyorum ki yasadışı alımların ve işlemlerin önüne geçilebilmesi için alınan bir karar. 185 bin TL üzeri ve katları işlemlerde de kimlik ibrazı gerekecek. Bunu kontrol altına almak amaçlı böyle bir şey yapılmasının doğru olduğunu düşünüyoruz” dedi.
Çay, esnafın da bu konuda dikkatli olması gerektiğini söyleyerek, “Devletin almış olduğu karar neticesinde müşterilerimizden biz kimliklerini isteyeceğiz ama burada biz nasıl müdahale edebiliriz bilemiyoruz. Vermek istemeyen de olacaktır tabi ki. Fakat sonuçta bizim bunu almamız gerekecek. İlla ki yatırımcılardan korkanlar olacaktır bu durumdan ama bu ikili güven meselesi olduğu için her zaman devletimize de güvenimiz sonsuzdur. Yasa dışı işlemlerdeki kontrolü sağlamak için doğru bir karar olduğunu düşünüyoruz biz. Esnafımızın da bu durumda dikkatli olması gerekir” ifadelerini kullandı.
-
Misafir 3 ay önce Şikayet Etbinada bir hûle bulunur merak etmeyin 90 90 TL alır Gine kaçırırBeğen
-
Misafir 3 ay önce Şikayet Etdöviz alım satımı merkez bankası hariç tüm bankalarda alım satımı yasaklansinBeğen Toplam 3 beğeni
-
Zekai 3 ay önce Şikayet EtBizim burada Merkez Bankası'nın şubesi yok. Napcaz şimdi : -)))Beğen
-
konyalı ismail 3 ay önce Şikayet EtDöviz Alımında sınırlama olursa türk paramız daha değerli olur.Beğen Toplam 5 beğeni
-
Vatandaş ! 3 ay önce Şikayet EtBANKA NOT (TL,Dolar,EURo vs vs ) Adı üstünde olduğuı gibi BANKA lara ait bit ödeme şeklidir (kredi kartı gibi), Müslüman'ın (sünnette de olduğu gibi ) PARASI altın ve gümüştür ! Şimdi kriptolar vs vs çıkıyor, Kriptolarda altına endeksli olmak zorunda !Beğen Toplam 1 beğeni
-
Zeki 3 ay önce Şikayet EtDolarla İsviçre'den falan ithal edilen altının Müslüman parası olduğunu zanneden kafa :-)))Beğen
-
Bozkurt 3 ay önce Şikayet EtBizim millet 180.000₺ alır 2-3 parti kimlik yokBeğen Toplam 2 beğeni