Bankayla ödeme zorunluluğunda tutar 30 bin TL'ye yükseltildi
Ekim ayında elden ödemelere getirilen 7 bin lira sınırı güncellendi. Yeni düzenlemeyle 30 bin liranın üzerindeki ödemelerin bankadan yapılması zorunlu oldu. Ayrıca yabancıların ödeme işlemlerinde de değişiklik yapıldı.
Tüketiciler için mal veya hizmet alımlarına ait ödemelerin banka ve finans kurumları aracılığıyla yapılması zorunluluğu 7 bin liradan 30 bin liraya yükseltildi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Buna göre, tüketiciler için 7 bin liranın üzerindeki mal veya hizmet alımlarına ait ödemelerin banka ve finans kurumları aracılığıyla yapılması uygulamasında zorunlu tutar 30 bin liraya çıkarıldı.
Tebliğde yer alan örneklerdeki tutarlarda da düzenleme yapıldı.
YABANCI İŞLEMLERİNE DÜZENLEME
Öte yandan, belgeleme zorunluluğu kapsamında (mükellef olmayanlar hariç) yabancılar ve Türkiye ikameti olmayan gerçek kişilerle yapacakları işlemlere ilişkin tahsilat ve ödemelerin aracı finansal kurumlar kanalıyla yapılması zorunluluğunda da değişikliğe gidildi.
Uygulama kapsamında, düzenlenecek faturalarda yabancıların veya Türkiye ikameti olmayan gerçek kişilerin pasaport numaralarının yazılması şartı bulunuyor. Düzenlemeyle artık pasaportların bir suretinin de faturanın ekine konulması gerekmeyecek.
Tahsil edilen tutarların, tahsilatı takip eden ilk iş günü sonuna kadar aracı finansal kurumlara yatırılması zorunluluğu da aranılmayacak.
-
Hakan 2 saat önce Şikayet EtKötü birkaç esnafın zarar edip kepenk indirmesini dört gözle bekliyoruz.Beğen
-
Netitrebet 2 saat önce Şikayet EtNihayet doğru olan yapıldı . Küçük esnaf rahatladı. Tebrikler !Beğen Toplam 1 beğeni
-
Tecai 2 saat önce Şikayet EtKuyumcular keş çalışıyor .kimse takmıyorBeğen Toplam 1 beğeni
-
Hasan 2 saat önce Şikayet EtElden hiç ödeme olmamalı. Kaloriferci, insaatcı, kaynakçı, çatıcı vs hepsi kayııtdışı. Ayrıca bunlar fakir olduklarını beyan ederek saglık yardımı alıyorlyr. Maaş verdiginiz muhtarlar herşeyi biliyorlar..Devlet soyuluyor... Benim Köycegizde bu sekilde bildigim yüzlerce kişi var. Muhtarları ve Kaymakamları performans testine tutun... Devlete yük ve problem oluyorlar...Beğen Toplam 8 beğeni
-
Abdullah 2 saat önce Şikayet EtÜlkemizde vergi hırsızlığını sona erdirmek için nakit parayı ortadan kaldırıp, banka kartı olmasa bile belediye otobüslerinde olduğu gibi kartlarla ödemeler yapılmalı. Verilen fişe de KDV si fazla olan gerçek ürün yerine KDV si düşük olan ürün yazıldığında bunun hırsızlık olduğu da anlatılmalı. Vergi kaçakçılığı değil hırsızlıktır bu denmeli.Beğen Toplam 1 beğeni