Otobüs aktarmalı YHT taşımacılığına Tokat da dahil oldu

Yüksek hızlı tren bağlantılı kombine taşımacılığa Tokat da dahil oldu.

GİRİŞ 25.10.2024 10:53 GÜNCELLEME 25.10.2024 12:09
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, hızlı tren konforu Ankara–Eskişehir, Ankara-İstanbul, Eskişehir-İstanbul, Ankara–Konya, Ankara-Karaman, Ankara-Sivas, Sivas-İstanbul, Karaman-İstanbul, Konya-İstanbul olmak üzere 9 şehirde doğrudan yaşanırken 11 şehre ise tren ya da otobüs bağlantılı ulaşıyor.

HIZLI VE KONFORLU SEYAHAT

Yürütülen çalışmaların ardından, Tokat Belediyesi ile TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğü arasında yapılan işbirliği ile Tokat'tan Sivas YHT güzergahında bulunan Yıldızeli İstasyonu'na gelen yolcular, buradan hızlı ve konforlu bir şekilde yüksek hızlı trenlerle seyahat edebilecek.


Yeni hizmetle YHT istasyonu ile Tokat arasındaki seyahat, otobüslerle kombine taşımacılık şeklinde yapılacak. Yolcular, tren ve otobüs için aynı anda koltuk seçimi yapabilecek ve biletlerini tek bir sistem üzerinden alabilecek. YHT seferlerine entegre edilen bu model, hem ulaşımı kolaylaştıracak hem de vatandaşlara zaman kazandıracak. Otobüsler bağlantılı oldukları trenin gelişinden önce Yıldızeli İstasyonu'nda hazır bulunacak. Bilet satışları bugün itibarıyla başladı.

Öte yandan Ankara-Sivas YHT hattı 27 Nisan 2023'te işletmeye açılmıştı. Hattın İstanbul-Sivas bağlantısı ise 5 Mayıs 2024'te hizmet vermeye başladı. İstanbul-Sivas hattıyla bugüne kadar 1 milyon 600 bin yolcu seyahat etti.

KAYNAK: AA
Emre Genç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emre Genç

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul’da doğdu. Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden 2021 yılında lisans derecesiyle mezun oldu. 2017 yılında Üniversite Televizyonu’nda başladığı kariyerinde 3 yıl boyunca spor spikerliği ve muhabirliği görevlerinde bulundu. Daha sonra 2020 yılında özel bir haber kanalında haber ve spor editörlüğü yaptı. Ardından Turkuvaz Medya Grubu’nda editörlük görevinde bulundu. 2024 Mayıs ayından itibaren Kanal 7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com’da editör olarak görevini sürdürmektedir.
YORUMLAR 22
  • Misafir 32 dakika önce Şikayet Et
    harika hayırlı olsun
    Cevapla
  • bülent duman 39 dakika önce Şikayet Et
    güz<el fikir.kısa mesafeler otobüsle hallolur.
    Cevapla
  • Nurettin YÜNLÜ 1 saat önce Şikayet Et
    sivas Erzincan arası tüneller ve köprüler yapılıyor
    Cevapla
  • Diyarbakır 1 saat önce Şikayet Et
    Diyarbakır a yok mu
    Cevapla
  • Nezih Arpacı 1 saat önce Şikayet Et
    Erzincan Sivas arası tren servisi başlatın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle