Bulgar basını: Türkiye'ye ödemeyi durdurduk

Son dakika...Bulgaristan'ın gaz tedarikçisi Bulgargaz, BOTAŞ’a yapılan günlük 1 milyon dolarlık ödemenin temmuz ayından itibaren durdurduğunu açıkladı.

GİRİŞ 23.10.2024 13:21 GÜNCELLEME 23.10.2024 13:21
Bu Habere 94 Yorum Yapılmış

Bulgar basınında yer alan iddiaya göre, bağımsız Milletvekili Kaloyan Metodiev, BOTAŞ ile yapılan sözleşmenin ulusal çıkarlara aykırı olduğunu belirterek, "Muhtemelen tahkime gideceğiz” açıklaması yaptı.

Bulgargaz, 14 Ekim’e kadar Bulgar şirketinin çıkarlarının maksimum korunması için çeşitli yasal seçeneklerin bir analizini sunması gereken bir hukuk danışmanı tuttu.

Kaloyan Metodiev

ÖDEMELER TEMMUZ AYINDAN İTİBAREN DURDU

Anlaşmayı imzalayan iki şirket arasındaki bir toplantının 15 Ekim’de İstanbul’da yapılması gerekiyordu. Ancak Bulgargaz temmuz ayından itibaren ödemeyi tamamen bıraktı.

ANLAŞMA GEÇEN YIL İMZALANDI

Türkiye ile Bulgaristan arasında doğalgaz alanında işbirliğini öngören anlaşma geçen yıl ocak ayında imzalanmıştı.

13 yıllık anlaşmaya göre yıllık yaklaşık 1,5 milyar metreküpe kadar bir gaz transferi yapılması kararlaştırılmıştı.

KAYNAK: CNBCE.COM
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 94
  • Göksel 22 dakika önce Şikayet Et
    Madem ulusal çıkarlara aykırıydı o halde niye imzaladın? Klasik Bulgar çakallığı. Hiçbirşey çıkaramazlar buradan iyi biliyorlar. Onlarınki ya tutarsa hesabı.
    Cevapla
  • Feyruz dursun 27 dakika önce Şikayet Et
    Bulgar ödemesin gazı millete vergi diye yüklerler nede olsa ses çıkaran yok zamlara bu haberlerden anlaşılıyorki yıkıcı bir gaz zammı gelecek bir son zam vuruşu nakavt edecek şekilde yapılacak hayırlısı olsun inşallah
    Cevapla
  • ali 28 dakika önce Şikayet Et
    Yok zaten hala mı anlamadınız
    Cevapla
  • ReCo 42 dakika önce Şikayet Et
    Kacak gaz aldilarsa Ya Hdp Yada Chplidir bunlar
    Cevapla
  • Samsun 43 dakika önce Şikayet Et
    Her yerden darbe yiyok abd parasini verdiğimiz uçağı vermez bulgar yaktığı gazın parasın vermez neler oluyor almanya nukleersantiaril malzemelerini vermez bu paraların yerine para basmak lazım uyanık kafirler işine nasıl gelirse onu yapıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle