Ekmeğin fiyatı fırından fırına neden değişiyor?

İstanbul'da ekmeğin fiyatı fırından fırına değişiklik gösteriyor. Belirlenen resmi fiyata göre 10 TL'ye satılması gereken 200 gramlık ekmek bazı fırınlarda 12.5 bazılarında ise 15 liradan satılıyor. Bu fiyat karışıklığının nedenini vatandaş merak ediyor. Peki, ekmeğin fiyatı fırından fırına neden değişiyor?

Ekmeğin fiyatı fırından fırına neden değişiyor?
Ekmeğin fiyatı fırından fırına neden değişiyor?
GİRİŞ 23.10.2024 10:45 GÜNCELLEME 23.10.2024 10:50
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ekmeğin fiyatı fırından fırına değişiyor. Vatandaş internette, "Ekmeğin fiyatı fırından fırına neden değişiyor?" sorusuna yanıt arıyor. Ekmeği pahalı satan fırınlar açıklama yaptı.

Ekmeğin gramajının 200 değil 250 gram olması gerekirken asıl sorunun fırıncılar odasının ekmek fiyatları artırılsın talebinin talep olarak görülmemesi ve gerçek fiyatlara yansıtılması olduğu söyleniyor.

Ticaret Bakanlığı konuyla ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama: 

"Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından “haksız fiyat artışı” olarak değerlendirilmekte ve gerekli idari para cezaları uygulamaya konulmaktadır."

EKMEĞİN FİYATI FIRINDAN FIRINA NEDEN DEĞİŞİYOR?

Vatandaşlar ekmeği 15 TL’den satış yapan fırınlara ‘Söylenti üzerine zam yapıyorlar diyerek tepki gösterdi.

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre fırıncı esnafı çoğu esnafın 250 gram ekmek ürettiğini belirterek, 600-650 TL'ye alınan 50 kilogramlık un çuvalı bu günlerde 750-800 lira seviyelerinde olduğunu söyledi.

Normal şartlarda 200 gram ekmek 10 TL’ye satılıyor. Fakat çoğu esnafın 250 gram ekmek üreterek, 12,5 TL’den satıldığı ifade edildi.

İbrahim Turna Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com bünyesinde SEO Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • MİSAFİR 1 saat önce Şikayet Et
    Ekmek üretimi yapan bir şirkette çalışıyorum. Fiyatları fırıncılar odası belirler ve her bölgenin odası ayrı. mesela başakşehir bölgesi 250 gr 12,5 tl olarak dayattılar bize. bağcılar ise 10 tl 200 gr olarak. buna uymak zorundasınız. maalesef çok saçma . fırıncılar odası bilmem ne odası olmasın kapansın. Direk Valilik belirlesin.
    Cevapla
  • vatandaş 1 saat önce Şikayet Et
    bu aşağılıkların fırınlarına el koyup tüm mal varlıklarınıda ellerinden alacaksın ki ibreti alem olsun. bir daha yapamasınlar.
    Cevapla
  • Emekli memur______ 2 saat önce Şikayet Et
    Eskiden Fiyatları DEVLET belirlerdi şimdik ise adına Serbest Piyasa dediler Vatandaşı ite Çakala YEM ETTİLER...
    Cevapla