Roketsan, gözde ürünlerini SAHA EXPO’da sergiliyor

Roketsan, 22-26 Ekim tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açan Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı SAHA EXPO’da son teknolojiye sahip ürünleri ve uzman kadrosu ile yerini aldı.

Roketsan, gözde ürünlerini SAHA EXPO’da sergiliyor
Roketsan, gözde ürünlerini SAHA EXPO’da sergiliyor
GİRİŞ 22.10.2024 13:56 GÜNCELLEME 22.10.2024 13:56

Türkiye’nin geleceğini şekillendiren Milli Teknoloji Hamlesi’nin öncü firmalarından biri olan Roketsan, 22-26 Ekim tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açan Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı SAHA EXPO’da son teknolojiye sahip ürünleri ve uzman kadrosu ile yerini aldı.

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi olan SAHA İstanbul tarafından, Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Millî Savunma Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve diğer sivil ve askeri kamu kurumlarının katılımı ve desteği ile düzenlenen SAHA EXPO heyecanı başladı.

“Oyun Değiştiren Teknolojilere Dokunun” sloganı ile kapılarını açan Türkiye’nin savunma, havacılık ve uzay alanlarındaki en önemli fuarlardan biri olan SAHA EXPO’da yerini alan Roketsan, SİHA mühimmatlarından anti-tank ve füze sistemlerine kadar onlarca ürününü katılımcılar ile buluşturuyor.

Roketsan’ın “Açılış Töreni Sponsorluğu”nu üstlendiği SAHA EXPO 2024’e, 124’ten fazla ülkeden bin 200’ün üzerinde firma ve 150 binin üzerinde ziyaretçi kayıt yaptırdı. Son güne kadar 550’nin üzerinde resmi ve ticari delegasyonun katılması beklenen fuarda, Roketsan da yapacağı görüşmelerle yeni iş birliklerine imza atmayı hedefliyor.

“SAHA EXPO ile ürünlerimizi tüm dünyaya sergileme fırsatı buluyoruz”

SAHA EXPO 2024’e katılımları hakkında açıklamalarda bulunan Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci; “Türkiye’nin en büyük savunma, havacılık ve uzay sanayi organizasyonlarından biri olan SAHA EXPO, Milli Teknoloji Hamlemizin tüm dünyaya gösterildiği bir vitrin oluyor. Geçmişte savunma sanayisinde ithal eden bir konumdayken artık tam bağımsızlığa doğru ilerleyen ve dünyaya ürünlerini ihraç eden bir ülke konumuna gelen Türkiye’mizin gücünü SAHA EXPO ile yakından tanıtma ve anlatma fırsatı buluyoruz. Roketsan olarak biz de üzerimize düşen görevi başarıyla yerine getirerek Avrupa’dan Asya’ya Amerika’dan Afrika’ya ürünlerimizi ihraç ediyor, bayrağımızı gururla dalgalandırıyoruz” dedi.

Roketsan’ın geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da son teknolojiye sahip birçok ürünüyle SAHA EXPO’da yerini aldığını vurgulayan İkinci, “Hem yerli ve yabancı katılımcılara ürünlerimizi tanıtma hem de SAHA İstanbul’un geniş ekosistemi ile bir araya gelme fırsatı bulduğumuz bu fuar, bizim için önemli gelişmelere ve yeni iş birliklerine ev sahipliği yapıyor. Her biri Türk mühendislerimizin imzasını taşıyan ürünlerimizi SAHA EXPO ile dünyaya sergileme fırsatı buluyoruz. Dünyanın en büyük 100 savunma sanayi şirketinden biri olarak geniş bir stant ve güçlü kadroyla katıldığımız SAHA EXPO’da yeni iş birliklerine imza atmayı hedefliyoruz. Bu vesileyle SAHA EXPO’nun tüm katılımcılarını Türkiye’nin gururu olan füze ve mühimmat sistemlerimizi yakından incelemeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Roketsan, 30’dan Fazla Ürününü SAHA EXPO’da Sergiliyor

Roketsan, SAHA EXPO’da 30’a yakın ürününü katılımcılar ile buluşturuyor. SİHA’ların vurucu gücü Mini Akıllı Mühimmat ailesi üyeleri MAM-C, MAM-T ve MAM-T IIR, CİRİT Lazer Güdümlü Füze, Kısa Menzilli Tanksavar Silahı KARAOK, OMTAS Orta Menzilli Tanksavar Silah Sistemi, UMTAS Uzun Menzilli Tanksavar Füze Sistemi, LUMTAS-GM Uzun Menzilli Tanksavar Füze Sistemi, TEBER-82 Güdüm Kiti, LAÇİN Güdüm Kiti, Milli Dikey Atım Lançer Sistemi (MİDLAS), ÇAKIR Seyir Füzesi, ATMACA Gemisavar Füzesi, SOM Stand Off Mühimmatı, SUNGUR Hava Savunma Füze Sistemi, HİSAR Hava Savunma Füzeleri, Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi SİPER, İHA-230 Havadan Karaya Balistik Süpersonik Füzesi, AKYA Yeni Nesil Ağır Sınıf Torpido ve ORKA Yeni Nesil Hafif Sınıf Torpido Roketsan’ın standında boy gösteriyor.

Bunların yanı sıra LEVENT Yakın Hava Savunma Sistemi ve LEVENT Füzesi, TRLG-122 Füzesi, TRLG-230 Füzesi, METE Lazer Güdümlü Mini Füze Sistemi, ALPAGUT Akıllı Dolanan Mühimmat, ALKA Yönlendirilmiş Enerji Silah Sistemi, BURÇ Mobil Hava Savunma Sistemi ve KMC-U Taktik Füze Silah Sistemi de Roketsan’ın sergilediği ürünler arasında yer alıyor.

KAYNAK: HABER7
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.