Bitcoin 100 bin doları görebilir diyerek açıkladı: '2 senaryo var'

ABD seçimlerinin kripto para piyasasını doğrudan etkilediğinin altını çizen Finans Uzmanı Helin Çelik, destekleyici koşullarda Bitcoin'in 100 bin dolar seviyesini görebileceğini belirtti.

GİRİŞ 18.10.2024 16:05 GÜNCELLEME 18.10.2024 16:05

Hafta başı itibarıyla yoğun veri akışı nedeniyle piyasalarda yüksek volatilite etkisini sürdürüyor.

Yurt içinde takip edilen en önemli gelişme Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararı iken küresel çapta ise Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz kararı oldu.

Günün ilk yarısında düşüş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 24,88 puan azalışla 8.977,45 puana indi. Toplam işlem hacmi 33,8 milyar lira oldu.

Küresel piyasalarda, ABD'de açıklanan makroekonomik veriler ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz indirimi kararı sonrası artan risk iştahıyla pozitif bir seyir izleniyor.

Altın fiyatları Orta Doğu'da artan endişelerle ilk kez 2 bin 700 doların üzerine çıkarken, ons altın ve dolar/TL kuru üzerinden hesaplanan gram altın fiyatlarında da yeni rekor görüldü.

Kripto paralarda pozitif seyir devam ediyor. Bitcoin, yüzde 2'ye yakın artışla 68 bin doların üzerine çıktı ve 2,5 ayın en yüksek seviyesini gördü. Ethereum da 2 bin 600 doları aştı.

Piyasalarda yaşanan gelişmeleri ve yansımalarını Finans Uzmanı Helin Çelik Haber7’ye değerlendirdi.

 

 

HAFTANIN SON İŞLEM GÜNÜNDE KARIŞIK SEYİR

Küresel piyasalarda parasal gevşeme hamlelerinin takip edildiğini dile getiren Finans Uzmanı Helin Çelik, piyasada risk iştahının da yükseldiğini ifade etti. Çelik, yurt içinde ise Para Politikası Kurulu karar metnine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Borsa İstanbul’un kritik bir noktada olduğunu belirten Finans Uzmanı Çelik, 9.200 seviyesinin aşılması ile borsada yükseliş trendinin devam edeceğini vurguladı. Orta Doğu’da yaşanan gelişmelerin yurt içinde borsayı oldukça etkilediğini ifade eden Çelik, dip seviyelerin kademeli alım fırsatı oluşturduğunu söyledi. Helin Çelik, bölgede yaşanan gerginlikleri yatırımcıların takip etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Orta Doğu’da yaşanan gelişmeler ile altın fiyatlarının da yeniden sert yükselişe geçtiğini ifade eden Çelik, dikkat edilmesi gereken seviyeleri açıkladı. Helin Çelik, ons altında yukarıda 2.715 seviyesinin kırılması ile yükselişin devam edeceğini aşağı bölgede ise 2.680 seviyelerinin alım fırsatı oluşturabileceğini dile getirdi.

 

 

BİTCOİN NEDEN YÜKSELİYOR?

Hafta başı itibarıyla Bitcoin’in yükseldiğini ifade eden Finans Uzmanı Helin Çelik, Orta Doğu’da yaşanan gelişmelere ilişkin Biden’ın söylemlerinin yükseliş trendinde etkili olduğunu belirtti. Çelik, riskli varlıkların primli ilerlediğini dile getirdi.

Bitcoin’in 68.650 seviyelerinden konsolide olduğunu söyleyen Finans Uzmanı Çelik, bu bölgeden ayrışmalar ile 70.00 – 72.000 bandına gelebileceği yönünde tahminlerde bulundu.

ABD seçimlerinin kripto para piyasasını doğrudan etkilediğinin altını çizen Helin Çelik, seçim anketlerinde Trump’ın önde olmasının piyasada olumlu algılandığını da belirtti. Trump’un kripto para piyasasına ilişkin ifadelerini hatırlatan Çelik, Trump’ın seçimi kazandığı senaryoda yeni rekorların kırılacağını vurguladı. Piyasa koşullarının dengede kalması gerektiğini söyleyen Helin Çelik, olası bir geri çekilme durumunda 65.500 seviyelerinin normal olduğunu ifade etti.

 

 

ÇELİK: BİTCOİN 100 BİN DOLARI GÖRECEK

Bitcoin’de 100 bin dolar seviyesinin görüleceğini ifade eden Finans Uzmanı Helin Çelik, ancak koşulların daha sakin olması gerektiğini hatırlattı. Destekleyici koşullar ile Bitcoin’in 100 bin dolar seviyesinin üstünü dahi görebileceğini vurgulayan Helin Çelik, ABD seçimlerinin burada belirleyici olacağını söyledi.

Seçimi Trump’ın kazandığı senaryoyu değerlendiren Çelik, Bitcoin’de rekor seviyelerin karşılık bulacağını açıkladı. Helin Çelik, 2025 yılı içerisinde faiz indirim döngüsünün devam etmesi ile riskli varlıkların güçleneceğini vurguladı. Finans Uzmanı Çelik, Harris’in de ‘kripto para piyasasına’ ilişkin açıklamalarının son dönemde dikkat çektiğini vurguladı.

 

KAYNAK: HABER7
Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.