Faiz sabit kalırsa borsa nasıl etkilenir? Borsa artar mı, düşer mi?

TCMB, politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu. Bu bağlamda politika faizi üst üste 6. ayda sabit kaldı. Faiz oranları ise ekonomik büyümeyi, enflasyonu ve yatırımcıları doğrudan etkileyebilir. Bu bağlamda Borsa İstanbul'un alınan bu faiz kararı sonrası akıbeti merak edilir oldu. Peki, Faiz sabit kalırsa borsa nasıl etkilenir? Borsa artar mı, düşer mi?

Faiz sabit kalırsa borsa nasıl etkilenir? Borsa artar mı, düşer mi?
Faiz sabit kalırsa borsa nasıl etkilenir? Borsa artar mı, düşer mi?
GİRİŞ 17.10.2024 17:21 GÜNCELLEME 17.10.2024 17:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye  Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), Ekim ayı faiz kararını açıkladı. 17 Ekim 2024 Perşembe politika faizi yüzde 50 seviyesinde sabit tutuldu. Peki, Faiz sabit kalırsa borsa nasıl etkilenir? Borsa artar mı, düşer mi?

FAİZ SABİT KALIRSA BORSA NASIL ETKİLENİR?

Türkiye Cumhuriyeti merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, polita faizini Ekim ayında da yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu. 

Piyasalar tüm dikkatlerini bu karara verirken Borsa İstanbul'un bu karardan nasıl etkileneceği merak edilir oldu. Politika faizinin bu seviyede olması ekonomik dengeleri etkileyecek önemli bir adım olacağı tahmin ediliyor. 

Faiz oranlarının sabit kalması birçok etkiler doğurabilir. Özellikle borsa gibi yatırım alanlarında önemli sonuçlar ortaya çıkarabilir. Faiz oranları, ekonomik büyümeyi, enflasyonu ve yatırımcı davranışlarını etkileyen önemli bir faktördür. Bu doğrultuda, borsa üzerindeki etkisi değişebilir.

BIST 100 SON DURUM

7 Ekim 2024 Perşembe günü saat 17.15'de BIST 100, 9.007 puanında bulunuyor.

 

Editörün notu: Haberde geçen bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Yatırımcılar yatırım kararlarını kendileri almalıdır.

İbrahim Turna Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com bünyesinde SEO Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • SERHAT 1 saat önce Şikayet Et
    türkiyede şirketler bedava seviyesinde yüzde 80 düştü. hisseler artık tabki çıkma zamanı faizler yumuşayacak düşecek bankalar düşüşe başladı bile borsada çok güçlü bir sezon başlamak zorunda yoksa türkiyede şirketlerde batar
    Cevapla