Merkez Bankası'nın ekimde faiz kararı ne olacak? İşte en erken faiz indirim beklentisi!

TCMB’nin politika faizini bu ay sabit bırakacağı yönündeki beklentilerini dile getiren Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Onur Can Bal, en erken faiz indirimi beklentisinin Aralık ya da Ocak ayında olabileceğini belirtti.

GİRİŞ 17.10.2024 12:37 GÜNCELLEME 17.10.2024 12:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yurt içi piyasaların gözü Merkez Bankası faiz kararına çevrildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, yüzde 50 seviyesinde tuttuğu faiz oranına ilişkin yeni kararını bugün saat 14.00'te açıklayacak. Bankanın mevcut faiz oranını değiştirmemesi bekleniyor. Enflasyonun yüzde 50'nin altına inmesiyle, faiz oranı enflasyonun üzerinde kalmaya devam edecek.

Verilecek kararın, ekonomi ve piyasalara nasıl yansıyacağını Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Onur Can Bal, Haber7’ye değerlendirdi.

 

 

EN ERKEN FAİZ İNDİRİMİ BEKLENTİSİ

TCMB’nin politika faizini bu ay sabit bırakacağı yönündeki beklentilerini dile getiren Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Onur Can Bal, enflasyonda düşüş başlamış olsa bile faiz indirimi için beklenen seviyelerde olunmadığına dikkat çekti.

Hizmet enflasyonuna vurgu yapan Onur Can Bal, en erken faiz indirimi beklentisinin Aralık ya da Ocak ayında olabileceği yönünde değerlendirmelerde bulundu. Sıkı para politikasındaki duruşun devam edeceğini belirten Yatırım Danışmanı Bal, karar metnindeki değişimleri ve yönlendirmeleri piyasanın yakından takip edeceğinin altını çizdi.

 

 

KARAR PİYASALARA NASIL YANSIR?

Borsa İstanbul’da kısa vadede temkinli duruşun korunduğunu söyleyen Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Onur Can Bal, riskli seviyelerde olunduğunu belirtti. Son aylarda yaşanan satış baskısı ile düşüşlerin orta uzun vadede kademeli alım fırsatı oluşturduğunu ifade eden Bal, 2025 yılı içerisinde Borsa’da daha pozitif bir görünüm beklediklerini vurguladı.

2025 yılının ilk yarısında Merkez Bankası’nın faiz indirimlerine başlaması ile borsada yukarı yönlü hareketlerin görüleceğini ifade eden Yatırım Danışmanı Onur Can Bal, dezenflasyon sürecinin başlaması ile de Borsa İstanbul’a yabancı yatırımcının gelebileceği yönünde tahminlerde bulundu.

 

 

ALTINDA ABD SEÇİM BELİRSİZLİĞİ

Yatırımcının portföyünü riskli ortamlarda genişletmesi gerektiğini vurgulayan Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Onur Can Bal, merkez bankalarının faiz indirimi döngüsüne devam etmesinin altını destekleyeceğini belirtti.

2025 yılı için altında güçlü çıkışlar beklemediklerini ancak yükseliş trendinin devam edeceğini söyleyen Bal, altında ABD belirsizliğin kısa vadeli için etkili olduğunu açıkladı. 2.700 seviyesinin ons altın tarafında önemli olduğunu belirten Onur Can Bal, ECB’den gelmesi beklenen faiz indiriminin de altın tarafında etkili olacağını söyledi. Bal, ECB Başkanı’nın açıklamalarının takip edileceğini dile getirdi.

KAYNAK: HABER7
Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Bunu bilmek için ekonomist olmaya gerek yok ki... Halka sorsaydınız aynı cevabı verirdi...
    Cevapla