Bir devir sona erdi! Artık nakit para geçerli olmayacak...

Resmi Gazete'de yayımlanan Gelir Vergisi Genel Tebliği ile konut ve iş yeri kiraya veren mülk sahiplerinin kira ödemelerini artık yalnızca banka, PTT veya özel finans kurumları aracılığıyla tahsil etmeleri zorunlu hale geldi.

GİRİŞ 17.10.2024 07:58 GÜNCELLEME 17.10.2024 11:11
Bu Habere 94 Yorum Yapılmış

Gelir Vergisi Genel Tebliği kararı ile konut yada iş yeri kiraya veren mülk sahiplerinin kira ödemelerini banka, PTT veya özel finans kurumları aracılığıyla tahsil etmeleri zorunluluk haline getirildi.

NAKİT PARA DÖNEMİ BİTTİ

Bu kapsamda, gelir ve kurumlar vergisi mükellefleriyle herhangi mükellefiyet kaydı bulunmayanların gerçekleştirdikleri iş yeri ve konut kiralama işlemlerine ilişkin yapılacak tahsilat ve ödemeler, bankalar veya PTT aracılığıyla yapılacak.

CEZASI VAR

Öte yandan kira bedelini banka aracılığıyla tahsil etmeyen ev sahiplerine ve kiracılara her bir işlem ayrı olmak üzere kira bedelinin yüzde 10'u kadar cezai işlem uygulanacak.

Yürürlükteki tebliğde iş yeri kiralamalarında hem kiracıya hem kiralayana ceza kesilirken, konut kiralamalarında kiracıya ceza uygulanmıyordu. TBMM'de temmuz ayında kabul edilen Vergi Kanunları İle Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'la kiracıya da ceza kesilmesi mevzuata taşınmıştı.

KAYNAK: HABERLER
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 94
  • hadi bakalım 36 dakika önce Şikayet Et
    hem devlete vergi vermeyelim hem devlet herşeyimizi yapsın ohhhhh ne ala ne kadar vatansız bayraksız varsa boş boş yorum yapmış
    Cevapla
  • Misafir 52 dakika önce Şikayet Et
    Para devlet olmanın alametidir siz neye hizmet ediyorsunuz
    Cevapla
  • misafir 56 dakika önce Şikayet Et
    2 sözleşme yapılıyor resmi ve gayriresmi olmak üzere.. kiranın yarısı elden diğer yarısı bankadan alınıyor..buda çözüm değil
    Cevapla
  • Kemal 1 saat önce Şikayet Et
    Pek çok ev sahibi artık evini kiraya vermeyecektir. Hayırlı olsun bu kanun. Şimdi de devlet ne yapacak bu durumda bekleyelim görelim. Kiracı ev sahibi kavgaları ve cinayetleri çoğalacaktır.
    Cevapla
  • Volkan 1 saat önce Şikayet Et
    Hedef vatandaşları daha çok mağdur etmek. Gene zam olacak. Ve özgürlüğümüz olan nakit paraya darbe. İnşallah Allah bu halka zulmedenleri en kısa zaman içersinde kahr eder.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle