İşte dünyanın en pahalı maddesi: Gramı 4,7 milyar TL

Bilim insanlarının geliştirdiği Nitrojen Atom Tabanlı Endohedral Fulleren, dünyanın en pahalı maddesi oldu. Bir gramı 4.7 milyar lira olan madde teknolojinin birçok alanında kullanıldı.

İşte dünyanın en pahalı maddesi: Gramı 4,7 milyar TL
İşte dünyanın en pahalı maddesi: Gramı 4,7 milyar TL
GİRİŞ 16.10.2024 16:42 GÜNCELLEME 16.10.2024 16:44
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İngiltere'deki Oxford Üniversitesi'ndeki bilim insanları dünyanın en pahalı maddesini açıkladı. Bir gramı yaklaşık 4.7 milyar TL değerinde olan Nitrojen Atom Tabanlı Endohedral Fulleren adlı maddenin, dünyanın en pahalı maddesi olduğu açıklandı. Maddenin neden bu kadar değerli olduğu ise merak konusu.

"TEKNOLOJİNİN GELECEĞİNİ DEĞİŞTİRECEK"

Oxford Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, Endohedral Fulleren'in teknolojinin geleceğini tamamen değiştirebileceği düşünüldüğü belirtildi.

CEP TELEFONLARINA SIĞABİLECEK

Bilim insanları, bu yeni materyalin, son derece hassas atomik saatler üretme olasılığını heyecan verici buluyor. Geleneksel atomik saatler genellikle oda büyüklüğünde olup atomların titreşimlerini kullanarak zamanı ölçerken, Oxford'daki ekip geliştirdikleri bu teknolojiyle atomik saatleri cep telefonlarına sığabilecek boyutlara indirmeyi hedefliyor.

OTONOM ARAÇLARI DAHA GÜVENLİ HALE GETİRECEK

Bilim insanları bu yeni malzemenin özellikle sürücüsüz araçlar için büyük bir devrim yaratabileceğini belirtiyor. Şu anda GPS sistemleri birkaç metreye kadar hassasiyet sağlayabiliyor ve bu da otonom araçların güvenli sürüşü için yeterli değil. Ancak, mini atomik saatlerle bu hassasiyet milimetrelere indirilebilir. Bu sayede, otonom araçlar tünellerde veya zayıf GPS sinyali alanlarında bile güvenli bir şekilde izlenebilir ve sürüş kontrolü daha güvenli hale gelebilir.

BÜYÜK DEĞİŞİMLERE SEBEP OLACAK

Araştırma halen devam ediyor ve bu teknolojinin günlük hayatımıza girmesi için birkaç yıl daha geçmesi gerekebilir. Araştırmalar devam etmekte olup, bu teknolojinin günlük hayata girmesi birkaç yıl alabilir. Ancak, cep telefonlarında taşınabilir atomik saatlerin kullanılması, yer tespiti ve navigasyon gibi alanlarda büyük değişimlere yol açabilir.

Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi, “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Gündem, siyaset, yaşam, magazin, spor ve SEO editörlüğü yaptı. Meslek hayatına Ocak 2024’ten beri Haber7’de devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Sabah namazının sünneti dünya ve içindekiler den daha değerli Hz Muhammed sav
    Cevapla
  • Misafir 2 saat önce Şikayet Et
    1 gram imanda kişinin ahiretini kurtarır
    Cevapla
  • Misafir 3 saat önce Şikayet Et
    vay be 1 gram olsa hayatımız kurtulur
    Cevapla