Bakan Bayraktar duyurdu! Doğal gaz ve petrolde yeni dönem!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Oruç Reis Sismik Araştırma gemisinin Somali'ye gitmesiyle ilgili açıklama yaptı. Bayraktar, "Denizlerde doğal gaz ve petrol aramacılığında yeni bir dönemi başlattık." dedi.

Bakan Bayraktar duyurdu! Doğal gaz ve petrolde yeni dönem!
Bakan Bayraktar duyurdu! Doğal gaz ve petrolde yeni dönem!
GİRİŞ 05.10.2024 18:42 GÜNCELLEME 05.10.2024 18:42
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi Somali'ye uğurlandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bu adımla birlikte denizlerde doğal gaz ve petrol aramacılığında yeni bir dönemin başladığını açıkladı.

'DOĞAL GAZ VE PETROL ARAMACILIĞINDA YENİ BİR DÖNEMİ BAŞLATTIK'

Resmi X hesabından paylaşımda bulunan Bakan Bayraktar, "

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Oruç Reis Sismik Araştırma Gemimizi İstanbul Boğazı’ndan Somali’ye uğurladık.

Denizlerde doğal gaz ve petrol aramacılığında yeni bir dönemi başlattık.

Oruç Reis bugüne kadar Mavi Vatan’da 23 bin kilometrelik bir alanda tarama yaparak veri üretti. Şimdi de Somali’de her biri 5 bin kilometrekarelik üç deniz sahasında doğal gaz ve petrol arayışı için yola çıktı.

Edindiğimiz tecrübelerle ve güçlü altyapımızla artık uluslararası arenadayız. Kaynak çeşitliliğimizi artırarak enerjide tam bağımsız olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.

Oruç Reis gemimizin pruvası neta, dümeni viya, rüzgârı da kolayına olsun." ifadelerini kullandı.

Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Ahmed 1 saat önce Şikayet Et
    Bitişik parsellerdeki gavurlar sinyal bozarak araştırmayı sabote etmeyi deneyecek ama başaramayacaklar.
    Cevapla
  • Kamil 1 saat önce Şikayet Et
    Doğalgazı keşfedelim , Petrol'ü de keşfedelim . Keza , Petrol için Tanker filosuna sahip oluncaya dek beklemeliyiz . Petrol'ün keşfini ilan edersek , ABD , İngiliz ve Fransız Şirketleri oraya göz dikebilirler . Doğalgaz da ise sorun olmaz , Mevcut , LNG gemileri ile ticaret yaparız .
    Cevapla