Borsa düşerken nasıl yatırım stratejisi izlenmeli? Düşüş trendinde kurtaran strateji!

Endeksin 9.000 seviyesinin altına düşmesi teknik anlamda aşağı yönlü satışların derinleşmesine sebep olurken borsada yaşanan bu düşüşten yatırımcının nasıl faydalanacağını Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, Haber7’ye değerlendirdi.

GİRİŞ 04.10.2024 14:58 GÜNCELLEME 04.10.2024 14:58
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Piyasalarda düşüş trendi yaklaşık 3 aydır devam ediyor. Borsa İstanbul güç kaybı yaşıyor.

5 Ağustos günü Japonya Merkez Bankası'nın faiz politikasında değişiklik yapması sonucu küresel bazda varlık satışları tetiklenerek borsa dünyasında "Kara Pazartesi" yaşanmıştı. Merkez üssü Japonya'da hisseler zararlarını kapatmaya başlamışken; Borsa İstanbul hala toparlanmaya çalışıyor.

Öte yanda Orta Doğu'da tırmanan gerilimin etkisiyle BIST endeksinde negatif bir seyir izleniyor. Orta Doğu'daki çatışmaların durumu ve dünya genelinde enflasyonla mücadelenin resesyonla sonuçlanıp sonuçlanmayacağı ise risk iştahını törpülemeye devam ediyor.

BIST’in tarihi zirvesi olan 11 bin 245 puandan başlayan düşüş dalgası 8 binli puanlara kadar geldi. Yüzde 20’yi aşan kayba uğrayan BIST için yatırımcı krizde fırsat oluşturmanın yollarını arıyor.

Endeksin 9000 seviyesinin altına düşmesi teknik anlamda aşağı yönlü satışların derinleşmesine sebep olurken borsada yaşanan bu düşüşten yatırımcının nasıl faydalanacağını Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, Haber7’ye değerlendirdi.

 

 

NASIL BİR YATIRIM STRATEJİSİ İZLENMELİ?

Küçük yatırımcının yılbaşından bu yana borsadan ayrıldığını vurgulayan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, 500 bine yakın hesabın kapatıldığını söyledi. Büyük yatırımcının ise tam tersi şekilde borsaya geldiğini ifade eden Sarı, 10 milyonun üzerindeki bakiyelerde yüzde 30’a yakın artış olduğunu belirtti.

2024 yılında mevduat tarafının beklentinin üzerinde kazandırdığına dikkat çeken Şirin Sarı, borsanın bu yıl içerisinde en güçlü rakibinin ‘mevduat’ olduğunun altını çizdi. Sarı, mevduat tarafındaki fırsatın devam ettiğini de ifade etti.

Piyasa Uzmanı Sarı düşüşlerin her zaman bir alım fırsatı oluşturduğunu da vurgulayarak, “Yatırım portföylerinin güçlendirilmesi adına çeşitlilik bu tarz düşüş dönemlerinde oldukça kritik. Riskli dönemlerde güvenli liman talebiyle altın oldukça talep görüyor. Yatırımcı parasını korumak adına bir kısmını altında değerlendirebilir” dedi.

Borsa’nın dip seviyelerde olduğunu söyleyen Şirin Sarı, yatırımcının panik satışlardan uzak durması gerektiğini ve dip seviyelerden alımların yıl sonunda beklenen toparlanma hareketleri ile fırsat oluşturabileceğini vurguladı. Orta Doğu’da yaşanan gelişmelerle yabancı yatırımcının da kararsız kaldığını ifade eden Piyasa Uzmanı Sarı, yabancının ikna edilmesi gerektiğini belirtti.

KAYNAK: HABER7
Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • ömer 52 dakika önce Şikayet Et
    borsa amerikan seçimlerine kadar kan kaybeder, sonrasında bir yükseliş görülür, sonrasında gelecek yılın ilk 3 ayında tekrardan rekor kırabilir, sonrasında tekrar düşüş, borsada çıkışlar olduğu gibi inişlerde olur,, diğer bir etkende faizlerin yüksekte olması ve kalması, faizler düştükçe borsaya para girecektir
    Cevapla
  • Selman 1 saat önce Şikayet Et
    Maliyet düşürün fiyatlar dipte toplayın diyenlere kanmayın dibin dibi de gidin nenelerimiz gibi altın alın. Borsa bir nevi kumara döndü paranızı gaptırmayın.
    Cevapla
  • Ahmet 1 saat önce Şikayet Et
    Kara delik gibi yatırdığımız paralar nereye gidiyor belli değil
    Cevapla