Milyonlarca sürücüye müjde! Radar cezaları iptal edilebilir

Türkiye genelinde milyonlarca sürücüyü yakından ilgilendiren gelişme. Radar cezalarına yönelik önemli bir yargı kararı ile milyonlarca sürücüyü etkileyen gelişme meydana geldi.

GİRİŞ 28.09.2024 14:31 GÜNCELLEME 28.09.2024 14:44
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İzmir'de bir sürücü, hız sınırını yalnızca 3 kilometre aştığı için kesilen radar cezasına itiraz etti. Menemen Sulh Ceza Hakimliği, sürücünün itirazını haklı bularak, cezayı iptal etti. Mahkeme, radar cihazlarının yüzde 2 oranında bir hata payı olduğuna karar verdi. Böylece hız sınırını küçük farklarla aşan sürücüler için itiraz etme ve cezalarını iptal ettirme yolu açılmış oldu. 

Mahkemenin verdiği bu kararın, milyonlarca sürücü için emsal teşkil etmesi bekleniyor. Aynı zamanda, haksız yere ödenen radar cezalarının iade edilmesi için sürücüler yasal yolları kullanabilecek. 

KAYNAK: HABER7
Emre Genç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emre Genç

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul’da doğdu. Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden 2021 yılında lisans derecesiyle mezun oldu. 2017 yılında Üniversite Televizyonu’nda başladığı kariyerinde 3 yıl boyunca spor spikerliği ve muhabirliği görevlerinde bulundu. Daha sonra 2020 yılında özel bir haber kanalında haber ve spor editörlüğü yaptı. Ardından Turkuvaz Medya Grubu’nda editörlük görevinde bulundu. 2024 Mayıs ayından itibaren Kanal 7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com’da editör olarak görevini sürdürmektedir.
YORUMLAR 7
  • Ahmet 33 dakika önce Şikayet Et
    Yahu, ben anlık aştım, 40-50 m. Ayrıca bölünmüş yol ve yeni düzenlenmiş saçma sapan bir radar sistemi. Yer neresimi? Kocaeli Körfeze e-5'te 40-50 m 119 km.hız.
    Cevapla
  • Ethem erpolat 33 dakika önce Şikayet Et
    Avrupada bøyle Adamlar 3 ile 5 km pay veriyor Mesela 50 km lik yolda 53 ile girden ceza yok otoyolda ise 110 km lik yolda 115 ile gidersen ceza yok
    Cevapla
  • Ercan 50 dakika önce Şikayet Et
    Zaten hız sınırını %10 aştıktan sonra ceza yazılıyor. Trafikte gelişmiş ülkelerdeki gibi katı kurallar ve cezalar olmadığı sürece küçük Hindistan olma yolunda ilerlemeye devam ediyoruz. Böyle giderse geçeceğiz.
    Cevapla
  • Misafir 51 dakika önce Şikayet Et
    çoktan var. Ben itiraz ettim kabul oldu. mantıklı. araç km si ile ölçen radar cihazları arasında fark var. sürücü bunu ayarlayamaz ki
    Cevapla
  • misafir 1 saat önce Şikayet Et
    herşeyın ayarını kaçırdığımız gibi trafik denetimi konudundada ipin ucunu kaçırmış bulunmaktayız. Türkiyede otomobil kullanmak işkenceye dönmüş. kapıkule den çıkınca insan rahatlıyor. trafikte seyrederken tekerin biri emniyet şeridini belirleyen çizgiyi 10-15 cm geçti diye 4800 tl ceza yazdılar. sebep... emniyet şeridini ihlal etmişiz..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle