Turizm bölgelerindeki taksi esnafının kurduğu kooperatiflere arazi tahsisi yapılabilecek

Kültür turizm koruma ve gelişim bölgelerinde taksi esnafının kurduğu kooperatifler veya odalar için, taşınmazın emlak vergi değerinin yüzde birinden az olmamak üzere, belirlenecek bedel üzerinden arazi tahsis edilebilecek.

Turizm bölgelerindeki taksi esnafının kurduğu kooperatiflere arazi tahsisi yapılabilecek
Turizm bölgelerindeki taksi esnafının kurduğu kooperatiflere arazi tahsisi yapılabilecek
GİRİŞ 28.09.2024 12:03 GÜNCELLEME 28.09.2024 12:03

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, turizm yatırımı veya işletmesi belgeli tesiste izinsiz olarak yapıldığı tespit edilen kapasite artışlarında, izinsiz olarak kullanılan dönem için ek kullanım bedelinin on katı ödeme alınacak ve bu kesin tahsisin iptal edilmesine engel teşkil etmeyecek.

Yönetmelikle, kiralanan ücretsiz girişli günübirlik tesis alanlarında karavan park alanı yapılabilmesine de imkan tanındı.

"Kültür turizm koruma ve gelişim bölgeleri ve turizm merkezlerinde turistik tesislerin atık su arıtma tesisi ve katı atık tesisleri ve diğer altyapı hizmetlerini yürütmek üzere kamu kuruluşları ile mahalli idarelerin kurmuş oldukları birliklere, idari faaliyetlerini sürdürebilmeleri için gerekli olan yapı ve tesislerin inşa edileceği yerler de dahil olmak üzere ilansız ve bedelsiz arazi tahsis edilebilir." hükmüne "turizm ulaşım hizmetleri" de eklendi.

Böylece, bölgede faaliyet sürdüren şirketler veya mahalli idarelerin kurmuş oldukları şirketlerin yanı sıra, taşınmazın emlak vergi değerinin yüzde birinden az olmamak üzere Arazi Tahsis Komisyonunca belirlenecek bedel üzerinden, taksi esnafınca kurulan kooperatifler veya odalar için de arazi tahsisi yapılabilecek.

KAYNAK: AA
Emre Genç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emre Genç

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul’da doğdu. Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden 2021 yılında lisans derecesiyle mezun oldu. 2017 yılında Üniversite Televizyonu’nda başladığı kariyerinde 3 yıl boyunca spor spikerliği ve muhabirliği görevlerinde bulundu. Daha sonra 2020 yılında özel bir haber kanalında haber ve spor editörlüğü yaptı. Ardından Turkuvaz Medya Grubu’nda editörlük görevinde bulundu. 2024 Mayıs ayından itibaren Kanal 7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com’da editör olarak görevini sürdürmektedir.