Borsa güne nasıl başladı? 27 Eylül Cuma borsada son durum

Haftanın son işlem günü (27 Eylül Cuma) borsanın performansı yatırımcıların gündeminde yer alıyor. Borsa İstanbul'daki hisse senetlerinin son durumu araştırılırken BIST 100 endeksi, günün ilk saatlerinde nasıl bir performans sergilediği merak ediliyor. Peki, Borsa güne nasıl başladı? 27 Eylül Cuma borsa yükseliyor mu?

Borsa güne nasıl başladı? 27 Eylül Cuma borsada son durum
Borsa güne nasıl başladı? 27 Eylül Cuma borsada son durum
GİRİŞ 27.09.2024 11:12 GÜNCELLEME 27.09.2024 11:41

Borsa güne nasıl başladı, 27 Eylül Cuma borsa yükseliyor mu? sorularının yanıtları merak ediliyor. Yatırımcılar ve ekonomi takipçileri borsanın son durumunu ve olası hareketlerini yakından takip ediyor. 

BORSA GÜNE NASIL BAŞLADI?

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi 27 Eylül Cuma günü yüzde 0,15 düşüşle 9.814,69 puandan başladı. 

Açılışta, bir önceki kapanışa kıyasla 14,50 puan ve yüzde 0,15'lik bir azalma ile bu seviyeye gerileyen endeks, yatırımcıların dikkatini çekti.

Analistler, yurt içinde dış ticaret dengesi ve ekonomik güven endeksinin açıklanacağını düşünürken, yurt dışında da önemli verilerin takip edileceğini belirtiyorlar.

KÜRESEL PİYASALARDA SON DURUM

Küresel piyasalarda, ABD ekonomisi bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 3 ile beklentilerle birlikte büyümesinin akabinde ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyonla mücadeleyi "yumuşak iniş" ile sonlandırabileceği ve ekonomiye zarar vermeyeceği öngörüsüyle pozitif bir seyir izleniyor.

Dünya genelinde ise enflasyonla mücadelenin resesyonla sonuçlanıp sonuçlanmayacağına dair soru işaretleri varlığını korusa da, son dönemde açıklanan makroekonomik veriler endişelerin sınırlı kalmasına oldukça yardımcı oldu.

İbrahim Turna Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com bünyesinde SEO Editörü olarak görev yapmaktadır.