Fitch'ten Türkiye Varlık Fonu ve 8 belediye kararı

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 8 büyükşehir belediyesi ve Türkiye Varlık Fonu'nun kredi notunu yükseltti. Kredi notu yükseltilen belediyeler arasında Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir, Manisa, Mersin ve Muğla bulunuyor.

Fitch'ten Türkiye Varlık Fonu ve 8 belediye kararı
Fitch'ten Türkiye Varlık Fonu ve 8 belediye kararı
GİRİŞ 27.09.2024 09:37 GÜNCELLEME 27.09.2024 09:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Son günlerde artan not yükseltme haberlerine bir yenisi daha eklendi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'ten yapılan açıklamaya göre; Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir, Manisa, Mersin ve Muğla Büyükşehir Belediyeleri'nin uzun vadeli yabancı ve yerel para cinsinden tahvil temerrüt notları (IDR) "B+"dan "BB-"ye çıkarıldı.

Kredi notlarının görünümü "durağan" olarak belirlendi. Fitch, İstanbul'un kıdemli teminatsız notunu da "B+"dan "BB-"ye yükseltti.

Fitch ayrıca, Türkiye Varlık Fonu'nun (TVF) uzun vadeli yabancı ve yerel para birimi tahvil ihraççı temerrüt notlarını (IDR) "durağan" görünüm ile "B+"dan "BB-"ye yükseltti.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • %100TÜRK 2 saat önce Şikayet Et
    Bu belediyer borç içinde yüzüyor. Hayret. Bu işte bir iş var.
    Cevapla