Altın alıp satacaklara önemli uyarı! 'Artık kelimeler yetmiyor'

Altında rekor tamam mı devam mı? 2025’te yükseliş devam eder mi? Konuyla ilgili merak edilenleri Ekonomist Mustafa Aşkın açıkladı.

GİRİŞ 26.09.2024 16:31 GÜNCELLEME 26.09.2024 16:31
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Altın yatırımcısına kazandırmaya devam ediyor. Son bir senede jeopolitik riskler, merkez bankalarının altın alımı ve faiz indirimleri gibi gelişmeler altını güçlü bir şekilde destekledi. Altının uzun süredir rotasını ABD Merkez Bankası Fed’e çevirdiği bilinirken uzmanlar artık altın fiyatlarının jeopolitik gerginliklerin ekseninde hareket edeceğini vurguladı.

Altın 2024 yılında güçlü çıkış yaparak yatırımcısına en çok kazandıran yatırım aracı oldu. Güvenli liman altında durum böyleyken yatırımcılar altının 2025 yılında da yükselip yükselmeyeceğini merak ediyor.

Altında rekor tamam mı devam mı? 2025’te yükseliş devam eder mi? Konuyla ilgili merak edilenleri Ekonomist Mustafa Aşkın Haber7'ye açıkladı.

 

‘ALTIN İÇİN ‘ALTIN’ YIL’

Altının 1.400 bandından yükselerek üzerine 1.000 dolar civar getiri sağladığını söyleyen Ekonomist Mustafa Aşkın, son bir senede ‘altının altın yılı’ yaşadığını belirtti. Altının teknik dirençleri yaşanan gelişmelerden güç bularak kırdığını dile getiren Aşkın, jeopolitik riskler ve faiz indirimlerinin altının yükselişinde önemli destek gelişmeleri olduğunu vurguladı.

Ekonomist Aşkın son üç ayda yaşanan güçlü çıkışın bir düzeltme hareketine de ihtiyaç duyacağını belirterek, “2.700’leri görme ihtimalinden sonra altın 2.650 – 2.500 seviyelerine doğru bir düzeltme yaşayabilir” dedi.

Bu seviyelerin 2025 için alım fırsatı oluşturacağını belirten Mustafa Aşkın, merkez bankalarının altın alımı ve globalde başlayan faiz indirimlerinin 2025 yılı içerisinde de altını pozitif yönde etkileyeceğine dikkat çekti. 2025 yılı için portföylerde altının potansiyel taşıdığını dile getiren Aşkın, ons altında yıl sonu beklentisini 3.000 dolar olarak açıkladı.

2025 yılı için ons altında beklentisini 3.400 – 3.500 seviyelerinde olduğunu vurgulayan Aşkın, “Her yükseliş daha sert düzeltmeler için bahane olabilir. Yeni pozisyon açacaklarının düzeltme seviyelerine dikkat etmesi gerekir” şeklinde konuştu.

KAYNAK: HABER7
Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • acısöyler 3 saat önce Şikayet Et
    Altında olsa yabacı paeada olsa sonuçta hepsi infial bir durum neye sevinelim bilmiyoruz bu ülkede gençlik evlilik endişlerine kapılmış kaeamsal şekikde düşünüyor altın olmadan beyaz eşya olmadan evlilik olmuyor ülkemizde 20 milyon ev kuracak evlenecek gençlik bu insaların geleceğini ekominin bir parçası olmuş altın tehlikeye sokuyor ülkeyi
    Cevapla
  • İlhami Koç 3 saat önce Şikayet Et
    İyi hoş güzelde bir asgari ücretli neden zarraftan fazla vergi ödüyor arkadaş bir zarraf dükkanı nasıl zarar gösterebilir bu kadar piyasada dönen çeyrek altının bileziğin fişi faturası neden sorgulanmıyor yumurtayı marketten fişle alıyoruz ya…
    Cevapla
  • Kayacık 4 saat önce Şikayet Et
    Biz $/TL kontrol edelim, diğeri altının ons fiyatı. Uluslararası konjöktür de oluşuyor. Bizle bir ilgisi yok. Tedbir almakla yetineceğiz. Birde sn. ekonomi yöneticilerine bir önerim olsun: $, €, Altın ın fiyatı artınca çok iyiymiş gibi yeşil renkle gösteriliyor. Borsa artınca yeşil; dolar, yuro ve altın artınca kırmızı gösterilsin. Düşünce yeşil olsun.
    Cevapla
  • Vatansever 5 saat önce Şikayet Et
    Dolar almak ABD israile güç vermektir Tek geçer akçe altındır Tüm merkez bankaları altın alıyor Yakın zamanda doların bir kağıt olduğunu herkes anlayacak
    Cevapla
  • Yörük 5 saat önce Şikayet Et
    Bizim insanlarımız altını ülkemizde Türk parasına kariı yükseliyor zannediyor altın dünyada dolar olarak yükseliyor bizde değil zadece tüm dünya milletleri alıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle