Bakan Şimşek 'Dış finansmanda iki başarılı işlem' diyerek duyurdu

Bakan Mehmet Şimşek, iki farklı dış finansman işlemini örnek göstererek Türkiye'nin ekonomi politikalarına dair yorumda bulundu. Şimşek işlemlerin uluslararası yatırımcıların programa güvenini bir kez daha gösterdiğini kaydetti.

GİRİŞ 26.09.2024 14:30 GÜNCELLEME 26.09.2024 14:30
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD doları cinsinden 10 yıl vadeli 3,5 milyar dolar tutarında tahvil ihracını tamamladıklarını belirterek, ihraçla 1,6 milyar dolar nakit finansman sağlarken uzun bir aradan sonra ilk defa yükümlülük yönetimi işlemi de yaptıklarını, 2025 yıl sonuna kadar gerçekleşecek yaklaşık 1,9 milyar dolar anapara geri ödemesinin de 2035 yılına ötelendiğini ifade etti.

Şimşek, söz konusu tahvil ihracını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla değerlendirdi.

Dış finansmanda 2 başarılı işlem yapıldığının altını çizen Bakan Şimşek, şunları kaydetti:

"ABD doları cinsinden 10 yıl vadeli 3,5 milyar dolar tutarında tahvil ihracını tamamladık. ABD Hazinesi benzer vadeli tahvili üzerine ilave prim farkı (spread) 2020 Şubat ayından bu yana ilk defa 300 baz puanın altına geriledi. İhraçla 1,6 milyar dolar nakit finansman sağlarken uzun bir aradan sonra ilk defa yükümlülük yönetimi işlemi de yaptık. Bu kapsamda 2025 yıl sonuna kadar gerçekleşecek yaklaşık 1,9 milyar dolar anapara geri ödemesi 2035 yılına ötelendi. Böylece dış borç stokunun ortalama vadesi artarken itfa profili daha dengeli hale geldi. Tüm bu işlemler uluslararası yatırımcıların programımıza güvenini bir kez daha gösterdi."

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Nahit sazoglu 7 saat önce Şikayet Et
    Gizli dünya devleti BM NATO IMf dünya Bankası UNESCO İsrail'e çalışmaktadır rockfeller Rothschildler Yahudilerin lobisi siyonizmdir kökleri dışarda olan zararlı yapilar lions rotary kulüpleri mason locaları acilen İçişleri bakanlığı tarafından kapatilmali siyon protokolleri devam ediyor iş Bankası hazineye devredilmeli
    Cevapla
  • Vatan 12 saat önce Şikayet Et
    Vatandaş finans minans gibi anlaşılmaz dile bakmıyor, zaten umurundada değil. Vatandaş, net olarak, ete, süte, ekmeğe ve piyasadaki gözle görülen somut FİYATLARA bakıyor.
    Cevapla
  • ALİ 13 saat önce Şikayet Et
    O yatırımcılar sömürmeye gelir.Eğer bizim faydamıza ise bir bardak su içmezler.Kebab yemezler..
    Cevapla
  • Küçük esnaf 15 saat önce Şikayet Et
    Sayın bakanım küçük esnafım siğara firmaları 6999 tl üzerini nakit para ile vermiyor havale yapmamımız gerekiyor geceleri bankamatiğe para yatırmak için bankamatik bankamatik dolaşıyoruz banka matiklerden para çekmek ve yatırmak çok zorlaştı buna bir çözüm bulmanız için rica ediyorum
    Cevapla
  • Asım 13 saat önce Şikayet Et
    Daha iyi fazla sigara içmesinler. Yıllık 25 Milyar dolar gidiyor.
    Cevapla
  • Koca reyis 14 saat önce Şikayet Et
    Küçük esnaf verği vermiyor. Önce verğilerini versinler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle