Google, Microsoft'u AB'ye şikayet etti

Google, bulut bilişim sektöründe rekabete aykırı uygulamaları gerekçesiyle Microsoft'u Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'na şikayet etti.

Google, Microsoft'u AB'ye şikayet etti
Google, Microsoft'u AB'ye şikayet etti
GİRİŞ 25.09.2024 20:00 GÜNCELLEME 25.09.2024 20:00
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Google, dünyanın en büyük yazılım üreticisi Microsoft'un Windows sunucusu gibi yazılımlardaki hakim pazar konumunu, müşterileri Microsoft bulut platformu Azure'a bağlamak için kullandığını savunuyor.

Google'a göre, milyarlarca dolarlık bulut bilişim sektöründe Microsoft'un rekabete aykırı davranışı kısıtlayıcı lisans koşulları ve ayrımcı fiyatlandırma yoluyla gerçekleştiriliyor.

Şikayette, Microsoft’un adil rekabete izin vermek yerine, Windows sunucudaki pazar gücünü rakip bulut sağlayıcılarını seçen müşterileri cezalandırmak için kullandığı belirtildi.

Microsoft, kısa sürede bulut bilişim sektöründe güçlü bir büyüme kaydederken, Google ise bu sektörde analistlerin beklentilerini karşılayamadı.

Şikayetin, Google tarafından AB Komisyonu'na yapılan ilk şikayet olması da dikkati çekti.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 4
  • Mete Han 30 dakika önce Şikayet Et
    Microsoft telefona mesaj göndererek güvenlik doğrulaması yapmak yerine kullanıcıyı MS Authenticate gibi bir uygulama yüklemeye zorluyor. Kurumsal e-mailimi kullanabilmek için mecburen yükledim. Ancak içim hiç rahat değil. Telefonuma sızılıyormuş gibi rahatsızım.
    Cevapla
  • Siyah/Beyaz 1 saat önce Şikayet Et
    Google haklı. güvenli erişim bahanesiyle eskiden ulaşabildiğimiz sunucu sitelere erişemiyoruz. Bulut çok az erişim seçeneği sunuyor, tatmin olmuyoruz.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 saat önce Şikayet Et
    Cakallar bi oyun peşinde herhalde
    Cevapla
  • Misafir 2 saat önce Şikayet Et
    Biri it öbürü kuyruğu, birbirini ısırmaz bunlar
    Cevapla