Güneş enerjisine ithalat önlemi

Enerji üretiminde ithalatın önüne geçmek için yeni bir adım atıldı. Buna göre güneş panelinde yerlileşmeyene teşvik verilmeyecek.

Güneş enerjisine ithalat önlemi
Güneş enerjisine ithalat önlemi
GİRİŞ 25.09.2024 15:06 GÜNCELLEME 25.09.2024 15:22

Yurt içinde üretilmiş güneş hücreleri kullanılmadan yapılan güneş panelleri, 28 Şubat 2025'ten önce tamamlama vizesi müracaatı yapılanlar hariç olmak üzere, teşvik belgesi kapsamında olmayacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararın Uygulanmasına İlişkin Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karara göre yurt içinde üretilmiş güneş hücreleri kullanılmadan üretilen güneş panelleri teşvik belgesi kapsamında değerlendirilmeyen harcamalar kapsamına alındı.

Karar, Güneş enerjisine dayalı elektrik üretimi yatırımları kapsamında yurt dışından temin edilecek güneş paneli ve güneş paneli taşıyıcı konstrüksiyon sistemlerini etkilemedi.

Ayrıca 28 Şubat 2025'ten önce tamamlama vizesi müracaatında bulunulacak teşvik belgeleri kapsamındaki yatırımlarda değerlendirmeye alınacak.

Tebliğ, 24 Ağustos 2024'ten itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.