Dünyanın en büyüğünden Türkiye kararı! Taktik değiştirdi

Avrupa'nın en büyük fonu Amundi'ye bağlı Amundi Investment Institute Türk tahvilleriyle ilgili olumlu görüşünü taktiksel olarak aşağı çekti.

Dünyanın en büyüğünden Türkiye kararı! Taktik değiştirdi
Dünyanın en büyüğünden Türkiye kararı! Taktik değiştirdi
GİRİŞ 25.09.2024 09:39 GÜNCELLEME 25.09.2024 09:39

Amundi Yatırım Enstitüsü, iki 'çok iyi' enflasyon verisi ve dış dengede olumlu bir yaz döneminin ardından Türkiye'ye ilişkin olumlu görüşünü taktiksel olarak sınırladı.

Alessia Berardi,

Amundi Yatırım Enstitüsü Gelişmekte Olan Piyasalar Makro Strateji Başkanı Alessia Berardi, daha ortodoks para politikası patikasının devam etmesine atıfta bulunarak, şirketin Türkiye hakkındaki olumlu görüşünü hâlâ koruduğunu söyledi.

Berardi yılsonundan önce para politikasında bir miktar gevşeme beklerken, enflasyonun yıllık bazda yüzde 45 civarına ineceğini öngördü.

Bu aşamanın kısa vadede yerel tahvillerde yeniden ilginç fırsatlar yaratabileceğini söyleyen Berardi, yine de Türk lirasındaki oynaklık ve mali baskılardan kaynaklanan olası risklere karşı uyarıda bulundu.

KAYNAK: BLOOMBERG HT
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.