Kokarcaya feromon tuzak: Cezbet-yoket

Ordu’nun Ulubey ilçesinde son dönemde ortaya çıkan ‘kahverengi kokarca zararlısı ile mücadele’ kapsamında Doğlu Mahallesi’ne el yapımı feromon tuzaklar kuruldu.

Kokarcaya feromon tuzak: Cezbet-yoket
Kokarcaya feromon tuzak: Cezbet-yoket
GİRİŞ 19.09.2024 14:30 GÜNCELLEME 19.09.2024 14:30

Başta fındık olmak üzere ve diğer tarım ürünlerine zarar veren kahverengi kokarca zararlısına karşı Ulubey Kaymakamı Furkan Türkay Kayış, Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan ve Ordu Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz’ın katılımları gerçekleşen uygulamada feromon tuzaklar kurularak ‘cezbet-yoket’ yöntemiyle mücadele yürütülüyor.

Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan, dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Ordu ve Ulubey’de de fındık ve diğer tarımsal ürünlere zarar veren kahverengi kokarca zararlısına karşı tüm sektör paydaşlarıyla birlikte mücadele çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Başkan Türkcan, “Bugüne kadar mekanik kimyasal ve biyolojik mücadele çalışmalar gerçekleştirilmiş olup; zararlının yoğun olarak görüldüğü alanlarda İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından temin edilen feromon tuzak Kahverengi Kokarca yoğunluğunun fazla olduğu bölgelerde popülasyon yoğunluğunu azaltmak amacı ile kullanılmaya başlandı. Üreticilerimiz ve sektör paydaşlarımızla birlikte tüm mücadele yöntemleri kullanılarak mücadeleye devam edilecektir” dedi.

KAYNAK: İHA
Emre Genç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emre Genç

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul’da doğdu. Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden 2021 yılında lisans derecesiyle mezun oldu. 2017 yılında Üniversite Televizyonu’nda başladığı kariyerinde 3 yıl boyunca spor spikerliği ve muhabirliği görevlerinde bulundu. Daha sonra 2020 yılında özel bir haber kanalında haber ve spor editörlüğü yaptı. Ardından Turkuvaz Medya Grubu’nda editörlük görevinde bulundu. 2024 Mayıs ayından itibaren Kanal 7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com’da editör olarak görevini sürdürmektedir.