Fed gazladı, altında görülmemiş rekor

Ons altın fiyatı, Fed'in faiz kararı sonrasında yönünü yukarı çevirdi ve 2600 dolar ile yeni tarihi rekor seviyesine ulaştı. Karar sonrası gram altın ise 2 bin 845 lira seviyesini gördü. Yeni güne ise 2 bin 813 liradan başladı.

GİRİŞ 19.09.2024 08:41 GÜNCELLEME 19.09.2024 09:13
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

ABD Merkez Bankası (Fed), eylül ayı toplantısında politika faizini 50 baz puan indirdi. Böylelikle banka, faizi 23 yılın en yüksek seviyesinden indirirken; 4 yılı aşkın süre sonra faiz indirim döngüsüne başlamış oldu. Piyasalar, ilk tepki olarak kararı olumlu gördü.

FAİZ KARARI SONRASI ALTIN FİYATLARINDA TARİHİ REKOR

Karar öncesi 2.580 dolar civarında seyreden altının ons fiyatı, kararın ardından 2.600 doları aşarak yeni tarihi zirvesini gördü. Ons fiyatındaki günlük yükseliş yüzde 1'i buldu.

Gram altın fiyatları da faiz kararından etkilendi. Yüzde 1 değer kazanarak 2.845 TL seviyesine çıkarak rekor kıran gram altın yeni güne ise  2 bin 813 liradan işlem görerek başladı.

PİYASALAR NE TEPKİ VERDİ?

Fed'in 54 ayın ardında faiz indirim döngüsüne girmesiyle, küresel borsa endeksleri yükselişe geçti.

Ons altın, Fed kararları sonrası yükselişe geçerken; 2600 dolar ile yeni bir rekor kırdı. Yeni zirvesinin ardından 2583 dolara geriledi.

Dolar endeksi, 100,21 seviyesine kadar geriledi. 

Euro/dolar paritesi ise, 1,1125 seviyesinden 1,1188'e kadar yükseldi.

Fed'in ardından ABD tahvil faizleri geriledi. Bitcoin fiyatları ise, Fed sonrası dalgalandı.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi’nde yüksek lisans Eğitimini tamamladı. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlendi. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü olarak katılan Öner, şu anda Haber7.com'da Yayın Koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 15
  • Kızıl elma 6 saat önce Şikayet Et
    Allah fakir fukaranin yardımcısı olsun nasıl evlenecek bu genclerrrrrr
    Cevapla
  • Kırgın 7 saat önce Şikayet Et
    Herşeyde rekora çıkıyozda bi emekli ve işçinin maaşı rekora çıkmıyor insannarın borcu var çocuk evlendireni var 12500 tl mi evlendircek açlık sınırı altında paralar emeğinin karşılığımı olacaktı
    Cevapla
  • Hasan dede 9 saat önce Şikayet Et
    Gidin altın alın dolar almayın Euro almayın ne olursa olsun gidin altın alın
    Cevapla
  • YAĞIZ 9 saat önce Şikayet Et
    Gözünüz aydın olsun
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 9 saat önce Şikayet Et
    Gram altın 2845 görüp ertesi güne 2813 ten başladığına göre FED in piyasaları değilde spekülatörleri etkileyip gaza gelenlerin soyulmasına vesile olduğu gerçeği ortaya çıkıyor. Sayın Mehmet Şimşek için nasıl yalan haber yapılıp bir kaç saat içinde vurgun yapılıyorsa aynısını FED için yapıyorlar. Bu arada havadan para kazanacağını düşünen aptallar da batıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle