"Küçük" diye alınmayan patatesleri ücretsiz dağıttı!

Çorum'un Alaca ilçesinde bir çiftçi, küçük olduğu için satamadığı patatesleri vatandaşlara ücretsiz dağıttı.

GİRİŞ 17.09.2024 03:39 GÜNCELLEME 17.09.2024 09:27
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

İlçede çiftçilik yapan Mahmut Tonbul, Alaca-Zile kara yolu kenarındaki 10 dönümlük arazisinde hasat ettiği patatesi satışa çıkardı.

Anlaşma sağladığı bir tüccarın iri olan patatesleri seçip, küçük ebattaki patatesleri almamasına tepki gösteren Tonbul, ilçe merkezi ve civar köylere haber göndererek, isteyenlerin tarlaya gelip patatesleri ücretsiz alabileceğini bildirdi.

Bunun üzerine vatandaşlar tarlaya gelerek, patatesleri toplamaya başladı.

Tonbul, AA muhabirine, ortalama bir yumurtanın 2 katı büyüklüğündeki patatesin, bu yıl tüccar tarafından satın alınmadığını söyledi.

"TÜCCAR PATATESİN YARISINI ALIYOR, YARISINI YERDE BIRAKIYOR"

Tüccarın tarladan patatesi ortalama 4 liradan satın aldığını belirten Tonbul, "Geçen yıl biraz daha iyiydi. Bu sene de verim iyi ama maliyetler yüksek. Tüccar patatesin yarısını alıyor, yarısını yerde bırakıyor." dedi.

"TARLADA KALAN PATATESİ HALKIMIZA DAĞITIYORUZ"

Çiftçinin, bu yıl kazanamaması nedeniyle gelecek yıl patates ekemeyeceğini dile getiren Tonbul, "Tarlada kalan patatesi halkımıza dağıtıyoruz, halkımız tüketiyor ama biz de yaptığımız masrafın karşılığını almak istiyoruz." diye konuştu.

Tüccarın tarladan boyutu nedeniyle almadığı patatesin manavda 12 liraya satıldığını ifade eden Tonbul, bu nedenle tarlada kalan patatesi vatandaşlarla paylaşmak istediğini sözlerine ekledi.

 

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 45
  • Emre 1 gün önce Şikayet Et
    20 dekar ekecegi yerde 1000 dekar ekip yeraltı sularını tüketip tüyü bitmemiş yetimin sularını kurutup şimdi para etmiyor batsinlar heryeri opruk yaptılar su kalmadı milyonlarca gecenyil patates sattılar devlete vergi vermediler ama bu milletin suyunu yeraltından çektiler şimdi batıyoruz batın bende çiftçiyim devlet fazla fazla veriyor bu yıl patates çık para yapıp uçacak lardi batsi
    Cevapla
  • Aslı 2 gün önce Şikayet Et
    Çöpe denize dökmekten iyidir Allah bereketini artırsın bu çiftcimizin
    Cevapla
  • Yaşlı Kurt 2 gün önce Şikayet Et
    Toplayanlar inşallah bir bedel ödemiştir. Yoksa Allahtan korkmayan, kuldan utanmazmış....
    Cevapla
  • Misafir 2 gün önce Şikayet Et
    yalan söylüyor fiyatlarin düşmemesi için iyileri arandan alıp küçükleri dağıtıyor piyasaya fazla malın girmesini engellemek amac
    Cevapla
  • Mehmet 2 gün önce Şikayet Et
    Kahrolsun boylesi tuccarlar!!Millet ne cekiyorsa bu zalimlerden cekmektedir!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle