Bakanlar Kacır ve Yumaklı, Brezilya'da uçak üretim tesisinde incelemelerde bulundu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Brezilya'daki Embraer uçak üretim tesisini ziyaret etti.

Bakanlar Kacır ve Yumaklı, Brezilya'da uçak üretim tesisinde incelemelerde bulundu
Bakanlar Kacır ve Yumaklı, Brezilya'da uçak üretim tesisinde incelemelerde bulundu
GİRİŞ 15.09.2024 15:52 GÜNCELLEME 15.09.2024 15:52
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, G20 Bakanlar Toplantısı için Brezilya'da bulunan bakanlar Kacır ile Yumaklı, uçak üreticisi Embraer firmasının üretim tesisinde incelemelerde bulundu.

Kacır ve Yumaklı, firmanın üst yöneticileri tarafından karşılanırken Embraer yetkilileri faaliyet alanlarına ilişkin sunum gerçekleştirdi.

Bakanların ziyaretine eşlik eden BAYKAR ve TUSAŞ yetkilileri de yürüttükleri çalışmaları paylaştı. BAYKAR'ın ürettiği İHA'lardan TB2, AKINCI ve TB3'ün yanı sıra insansız savaş uçağı KIZILELMA hakkında bilgi verildi. TUSAŞ yetkilisinin yaptığı sunumda ise şirketin faaliyetlerine ilişkin bilgiler aktarıldı.

Sunumlarından ardından gerçekleşen görüşmede Embraer firması yetkililerine, Türkiye'deki üretim ve AR-GE yatırımı dahil işbirliği fırsatları anlatıldı.

Kacır ve Yumaklı daha sonra fabrikayı gezdi.

DÜNYANIN EN BÜYÜK ÜÇÜNCÜ SİVİL UÇAK ÜRETİCİSİ

Açıklamaya göre, 1969’da kurulan Embraer, bugüne kadar 8 binden fazla uçak üretti.

Dünyanın en büyük 3. sivil uçak üreticisi olan Brezilya firmasında yaklaşık 19 bin kişi çalışıyor.

KAYNAK: AA
Emre Genç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emre Genç

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul’da doğdu. Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden 2021 yılında lisans derecesiyle mezun oldu. 2017 yılında Üniversite Televizyonu’nda başladığı kariyerinde 3 yıl boyunca spor spikerliği ve muhabirliği görevlerinde bulundu. Daha sonra 2020 yılında özel bir haber kanalında haber ve spor editörlüğü yaptı. Ardından Turkuvaz Medya Grubu’nda editörlük görevinde bulundu. 2024 Mayıs ayından itibaren Kanal 7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com’da editör olarak görevini sürdürmektedir.
YORUMLAR 4
  • Hüseyin Tonyalı 1 gün önce Şikayet Et
    Türkiyede ilk sivil uçak fabrikası TOMTAŞ 1926 yılında kuruldu üretildi yurt dışına bile ihraç edildi hemen akabinde kapatıldı tüp fabrikası yapıldı 1969 da kurulan brezilya uçak fabrikası 8000 sivil uçak üretti.Yazıklar olsun bize izin verilseydi kabatılmasaydı ne durumda olurduk düşünsenize
    Cevapla
  • Hüseyin Tonyalı 1 gün önce Şikayet Et
    Adamları kutluyorum 1969 yılında fabrika kuruldu 8000 sivil uçak üretildi brezilya engellemedi destek oldu hayran kaldım imrendim bayıldım Biz Türkiye olarak 1940 lı yıllarda uçak fabrikamız vardı hatta yurt dışına sivil uçak üretip satıyorduk bizi yönetenler uçak fabrikasını kapatıp tüp fabrikası açtılar bravo büyük iş yaptılar!!? üretildi brezilya yönetiçilerine bravo
    Cevapla
  • Nahit sazoglu 1 gün önce Şikayet Et
    Gizli dünya devleti BM NATO IMf dünya Bankası UNESCO İsrail'e çalışmaktadır rockfeller Rothschildler Yahudilerin lobisi siyonizmdir kökleri dışarda olan zararlı yapilar lions rotary kulüpleri mason locaları acilen İçişleri bakanlığı tarafından kapatilmali siyon protokolleri devam ediyor
    Cevapla
  • Nahit sazoglu 1 gün önce Şikayet Et
    Ülkemizde ekonomik gelişmeler ancak demiryollarıyla olacaktır petrol şirketleri otomotiv şirketleri otobüs şirketleri lastik şirketleri cumhuriyet kurulduğundan bugüne kadar demiryollarini engellemişlerdir her ilimize hızli tren yapmaliyiz raylı sistemler geliştirmeliyiz mesleki eğitim merkezi kurmaliyiz körfez ülkeleri ile bağlantı kurmaliyiz
    Cevapla