Devletten şefkat eli! Doğal gaz ve elektrikte yeni dönem

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar duyurdu. Doğal gaz ve elektrik faturalarının yüzde 60'ını devletin karşıladığı destek devam edecek.

GİRİŞ 12.09.2024 14:13 GÜNCELLEME 12.09.2024 14:13
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, doğal gaz ve elektrik faturalarının yüzde 60'ını devletin karşıladığı desteğin devam edeceğini açıkladı.

Motorin indirimi pompaya yansıdı! İşte 12 Eylül güncel akaryakıt fiyatlarıMotorin indirimi pompaya yansıdı! İşte 12 Eylül güncel akaryakıt fiyatları

2,6 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacını karşılayacak Sakarya Gaz Sahası'nda kullanılacak platformun ay sonuna doğru Türkiye'ye geleceğini ve 2026'nın ortasında bölgeye gönderileceğini belirtti.

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar

2,6 MİLYON HANENİN DOĞAL GAZ İHTİYACINI KARŞILAYACAK

Bayraktar, 2026'da 20 milyon metreküp üreteceklerini belirterek, "Sakarya Gaz Sahası'nda 2,6 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacını karşılayacak 6 milyon metreküpün üzerinde üretim seviyesine ulaşıldı. 2026'nın ortasında günlük 20 milyon metreküp üretime çıkacağız. 8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacını kendi gazımızla karşılayacağız" dedi.

DESTEK DEVAM EDECEK

Doğal gaz ve elektrik faturalarında destek sağlandığını belirten Bayraktar, "1000 liralık gaz ve elektrik faturasının yüzde 60'ı yani 600 lirası devletimiz tarafından karşılanıyor. Bu desteklere devam edeceğiz. Vatandaşımızın dünyada gelişen, artan fiyatlara karşı korumaya devam edeceğiz. Bunu yaparken destek mekanizmasını daha etkin kullanmamız gerekiyor. Her birimizin evinde kullandığımız elektrik ve gazda bu destek var. Gelir grubu yüksek tüketicilere maliyetine göre, maliyet esaslı yansıtmak daha doğru diye düşünüyoruz" açıklamasında bulundu.

İbrahim Turna Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com bünyesinde SEO Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 11
  • mardiN 5 gün önce Şikayet Et
    ihtiyaç sahibi olan her kimse devlet bakmakla mükelleftir şefkat eli sivil toplum kuruluşuna denir devlete şefkat eli söylemi yakışmaz
    Cevapla
  • NEDEN??? 5 gün önce Şikayet Et
    7000 lira üstü alışverişlerde ya kredi kartı ya da banka kredisi zorunluluğu getirmek isteyenler bizi neden faize mahkum ediyorsunuz? Hakkım size haram olsun. Ben ne kredi kartı ne de banka kredisi kullanmıyorum beni neden faiz yiyenlere kurban ediyorsunuz??? Ben hürriyetimi kısıtlayan bu uygulamayı istemiyorum başka çözüm bulun. Denetleyicileriniz görevini layıkıyla yerine getirsin.
    Cevapla
  • hasan 5 gün önce Şikayet Et
    destek yapacağınıza fiyatları indirin. destek kelimesi, şaibeye, adaletsizliğe açık bir uygulamayı çağrıştırıyor. Topyekün fiyatları indirin, desteği yönetmek için bir sürü gereksiz insan tutup devletin yükünü de artırmazsınız ve herkes rahatlar.
    Cevapla
  • Ayarcı 5 gün önce Şikayet Et
    Herkes destek almamalı... zenginler ve memur kesimi destekten faydalanmamalı...
    Cevapla
  • Komikaze 3 gün önce Şikayet Et
    Beyefendi memur zengin mi ki bu yorumu yapıyorsun. Kira ve ekstra masraflar ne kadar haberin var mı! Sana bir ayar verirler görürsün.
    Cevapla
  • Nahit sazoglu 5 gün önce Şikayet Et
    Ülkemizde ekonomik gelişmeler ancak demiryollarıyla olacaktır denizciligimizi devlet politikası yapmaliyiz petrol şirketleri otomotiv şirketleri otobüs şirketleri lastik şirketleri cumhuriyet kurulduğundan bugüne kadar demiryollarini engellemişlerdir her ilimize hızli tren yapmaliyiz petrol şirketleri otomotiv şirketleri otobüs şirketleri lastik şirketleri cumhuriyet kurulduğundan bugüne
    Cevapla
  • Kezban avcı 5 gün önce Şikayet Et
    İyi düşünüyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle