'Finansbank' tarih oluyor

QNB Finansbank, adını 'QNB Bank' olarak değiştirmeyi genel kurulda oylamaya sunacak. Karar, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirildi.

'Finansbank' tarih oluyor
'Finansbank' tarih oluyor
GİRİŞ 11.09.2024 12:45 GÜNCELLEME 11.09.2024 13:58
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Türkiye'de 35 yıldır faaliyet gösteren bankacılık markalarından "QNB Finansbank" tarih oluyor. QNB Finansbank tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre bankanın genel kurul gündemlerinden biri de unvan değişikliği olacak. Açıklamaya göre banka 1 Ekim Salı günü saat 11:00’de toplanacak olağanüstü genel kurulda ticari unvanını QNB Bank olarak değiştirmeyi oylamaya açacak.

Tarihi 1980'li yılların ikinci yarısına kadar uzanaanan Finansbank, Hüsnü Özyeğin liderliğinde 100 ortakla 1987 yılında faaliyetlerine başlamıştı. Finansbank, 1990'da o dönemdeki adıyla İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda halka arz edilmiş ve böylelikle halka açılan ilk özel sektör bankası olmuştu.

1990'lı yılların ikinci yarısında yurt dışı pazarlarda da iştiraklerine başlayan banka Türkiye'de 1994 yılında yaşanan ekonomik krizin ardından oluşan yeni ortamda bireysel bankacılığa giriş kararı almıştı.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Yaşar 3 gün önce Şikayet Et
    Gördüğüm en yalancı banka bir aydır 30 bin dolar para bulamıyorlar yalan üstüne yalan söylüyorlar yazık
    Cevapla
  • Bahadır 4 gün önce Şikayet Et
    Türkçesi şu önceden Türkler seviyordu , sonra Türkler yabancılar birlikte sevmeye başladılar şimdi de yabancılar sadece biz sevelim diyorlar.Malüm Türkiye de sevilen halkız.
    Cevapla
  • Bandirmavapuru1919 4 gün önce Şikayet Et
    Değerli
    Cevapla
  • Tarik 5 gün önce Şikayet Et
    Reklamı güzeldi
    Cevapla
  • TÜRKAN HALLAÇ 5 gün önce Şikayet Et
    Enpara daki işlemler aynımı olacak
    Cevapla
  • Ars 5 gün önce Şikayet Et
    Enpara ayrılıyor hatta o da ayrı faaliyet gösteren bir banka olmak için başvuru yapmış. Finansbank ta çalışan bayan demişti. Hatta aynı bankasınız enpara borcunu da buradan yatıralım dedim o zaman anlatmıştı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle