Altın için saatler kaldı! Gram altın için rakam vererek açıkladı!

Altının bugün açıklanacak olan ABD enflasyon verisi ile hareketleneceğini söyleyen Ekonomist Mustafa Aşkın, altının merkez bankalarının faiz indirimine gitmesi ile altının güçleneceğini belirtti. Aşkın altında yıl sonu tahminini açıkladı.

GİRİŞ 11.09.2024 13:39 GÜNCELLEME 11.09.2024 20:04
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Amerika Birleşik Devletleri'nde Demokrat aday Kamala Harris ve Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Donald Trump, 5 Kasım'daki seçim öncesi ilk televizyon tartışmasında kozlarını paylaştı.

Programın başında ağırlıklı olarak Amerikan ekonomisini konuşan iki isim, kendi dönemlerinde ekonomiyi toparladıklarını ancak diğer yönetimin ülke ekonomisini bozduğunu savundu.

ABD'de bugün açıklanacak enflasyon verileri öncesinde FED'in gelecek hafta yapması beklenen faiz indiriminin büyüklüğüne yönelik belirsizlik, küresel piyasalarda negatif seyir izlenmesine yol açtı.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) yarın faiz kararını açıklayacak. Beklentiler, ECB’nin yeniden faiz indirimine gideceği yönünde.

Geçtiğimiz haftalarda birçok dalgalanma yaşayan ve yatırımcıların ilgisini çeken altın fiyatları, dün başladığı yükselişi bugün de devam ettiriyor.

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,15 düşüşle 9.610,01 puandan başladı.

Piyasalarda gündemi Ekonomist Mustafa Aşkın, Haber7’ye değerlendirdi.

 

 

ABD’DE  YOĞUN EKONOMİK TAKVİM

Küresel piyasalarda ekonomi takviminin yoğun olduğunu belirten Ekonomist Mustafa Aşkın, Kamala Harris ve Donald Trump’ın canlı yayınına ilişkin gelecek dönemde ekonomi politikalarına yönelik ipuçları kapsamında önemli olduğunu dile getirdi.

Trump’ın korumacı bir politika izleyeceğini Harris’in ise daha muhafazakar bir politika takip edeceğini açıklayan Mustafa Aşkın, yarışın başa baş gittiğini de vurguladı.

Günün en kritik verisi olan ABD enflasyon verisine ilişkin açıklamalarda bulunan Mustafa Aşkın, beklentisinin aylık bazda yüzde 0.2 yıllık bazda ise yüzde 2.5 yönünde olacağını dile getirdi.

Enflasyon verisi sonrası Fed’in faiz kararını açıklayacağını belirten Aşkın, faiz indirim puanının enflasyon verisine yönelik olacağının da altını çizdi. Aşkın, Fed’ten 25 baz puan indireceğini de dile getirdi.

 

 

FAİZ İNDİRİMLERİ BAŞLIYOR MU?

Dünya genelinde enflasyon ile mücadele noktasında sıkı para politikasını kullanan merkez bankalarının artık bu noktadan çıkmaya çalıştıklarını ifade eden Ekonomist Mustafa Aşkın, yarın ECB’den de bir faiz indirimi beklediğini belirtti.

Avrupa Merkez Bankası’ndan 25 baz puanlık bir faiz indirimi beklediğini dile getiren Mustafa Aşkın, Avrupa Merkez Bankası’nın ekonomiyi canlandırmaya çalıştığını vurguladı.

 

 

ALTIN O VERİYE ODAKLANDI

Altında yıl sonu beklentisinin değişmediğini ifade eden Ekonomist Mustafa Aşkın, ons altında yıl sonu beklentisinin 2.600 – 2.700 seviyelerini koruduğunu belirtti.

Jeopolitik risklerde artış senaryosunda altının 3.000 dolar seviyesini görebileceğini de söyleyen Aşkın, ABD’den gelen her verinin altın için kritik olduğunun da altını çizdi.

Gelen verilerin altını desteklediğini de belirten Aşkın, zaman zaman düzeltme fiyatlarının da olabileceğini belirtti. Mustafa Aşkın, gram altında ise yıl sonu tahminini 3.000 TL seviyelerinde olarak açıkladı.

 

 

BORSADA DÜŞÜŞ

Borsada uzun süredir düşüşün devam ettiğini belirten Ekonomist Mustafa Aşkın, 2022 ve 2023’ün başında küçük yatırımcıyı uyardığının altını çizdi.

Küçük yatırımcının piyasadan çıktığını söyleyen Aşkın, yabancı yatırımcının ilgisinin de azaldığını söyledi. Düşüşlerin orta uzun vade için alım fırsatı oluşturduğunu belirten Aşkın, borsanın yeni bir hikayeye ihtiyaç duyduğunu da ifade etti.

KAYNAK: HABER7
Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • verme 5 gün önce Şikayet Et
    agzimi acip usa bakiyoruz onlar inse bile biz de cikiyor onlar ciksa yine cikiyor degisen bir sey yok
    Cevapla
  • Vatandaş 5 gün önce Şikayet Et
    Bir ülkenin borsasının durumu neyse ekonomisinin durumu da odur. Diğer bir ifadeyle borsa istikrarı sever. Borsaya bakın ülkenin ekonomisinin ne olduğunu anlarsınız.
    Cevapla
  • Vatandaş 6 gün önce Şikayet Et
    Vatandaş kazandığı parayı yemeden gidecek bu ne arkadaş yok bu yükselecek ona koş yok bu düşecek buna koş biz insanız yahu suyun bile bi akışı var nedir bu koştur koştur corba içinde karnı doyuyor ekmeği tuza banıp yiyenler doyuyor yahu insanlıktan cıktık yahu yükselirse yükselsin Allah'm sonumuzu hayır etsin
    Cevapla
  • Misafir 6 gün önce Şikayet Et
    Türkiye'deki enflasyon bu altına bağlı tutun altını
    Cevapla
  • ileri LEVEL 6 gün önce Şikayet Et
    25 baz değil 50 baz puan inecek fed seçime kadar 100 baz puan düşer
    Cevapla