Bakan Şimşek duyurdu! Yeni finans sistemi geliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, "Girişim sermayesi yatırım fonlarımız, yurt dışında kurulmuş olan, yatırımlarının yarıdan fazlası Türkiye'de bulunan girişim şirketlerine artık yatırım yapabilecek." dedi.

GİRİŞ 11.09.2024 13:00 GÜNCELLEME 11.09.2024 16:18
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sermaye piyasalarına yeni bir finansman aracı getireceklerini belirterek, "Girişim sermayesi yatırım fonlarımız, yurt dışında kurulmuş olan, yatırımlarının yarıdan fazlası Türkiye'de bulunan girişim şirketlerine artık yatırım yapabilecek." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, girişim sermayesi alanında yapılacak yeni düzenlemeye ilişkin değerlendirmede bulundu.

Girişim sermayesi yatırım fonu mevzuatında birtakım değişiklikler yapılacağını ifade eden Şimşek, yabancı yatırımcıların Türkiye'de yatırım yapmalarını kolaylaştırmak ve onlarla işbirliklerini geliştirmek amacıyla Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu'nun eylem planı kapsamında alınan kararları hayata geçirdiklerini söyledi.

Şimşek, yapılacak düzenlemeye ilişkin, "Girişim sermayesi yatırım fonlarımız, yurt dışında kurulmuş olan, yatırımlarının yarıdan fazlası Türkiye'de bulunan girişim şirketlerine artık yatırım yapabilecek. Henüz kurulmamış bir girişim şirketine ileri vadede ortak olma hakkı veren sözleşmelerle yatırım yapılmasının önünü açıyoruz." diye konuştu.

YENİ FİNANSMAN YÖNTEMİ

Böylece sermaye piyasalarına yeni bir finansman aracı getireceklerini vurgulayan Şimşek, "Yapacağımız değişiklikle ülkemizin girişim ekosistemine daha fazla yabancı kaynağın girmesini öngörüyoruz." ifadesini kullandı.

Şimşek, bunun yanında doğrudan yatırım yerine girişim sermayesi yatırım fonu üzerinden riskin dağıtılarak yatırımın çeşitlendirilebilmesine imkan sağlayacaklarını dile getirdi.

Daha önce yatırım almış ve yatırım turu kapanmış girişim şirketlerine yatırım yapılabilmesinin önünü açacaklarını belirten Şimşek, "Bu düzenlemenin diğer bir avantajı olan 'şemsiye fon' yapısı sayesinde ise yeni fonların kuruluş süreçleri oldukça kısalacak." değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 34
  • Murat 5 gün önce Şikayet Et
    Türk halkına fayda sağlayan tek bitene icraatını soyle
    Cevapla
  • Ali 5 gün önce Şikayet Et
    Ekonomiyi bitiren banka konut kredileridir.konut kredilerı bir daha düşerse ekonominin sonu demektir.bu şekil iyi en azından ihtıyac dışı bir şey almıyoruz
    Cevapla
  • engin 5 gün önce Şikayet Et
    enflasyon sebebi yüksek faizdir. İşletmeler kredi ile dönüyor o faizi kime kitliyor sence
    Cevapla
  • Hakki Gün 5 gün önce Şikayet Et
    Enflasyon düşürücü tedbir maalesef faiz ile zenginin parasına para katmış olan vatandaşa olmuş vatandaş banka icralarına maruz bırakılmıştır.Bunu görmemek mümkün değil tabiki kış geçecek ama böyle giderse her ne şekilde duzelirse düzelsin bu ayaz kesinlikle unutulmayacak.Net.
    Cevapla
  • S.b 5 gün önce Şikayet Et
    El emeği yapan örnek inşaat tesisat boya motorcu fayansci elektrik vs gibileri hiç vergi ödemiyor ama en yüksek fiyata iş yapiyorlar
    Cevapla
  • Hüseyin usta beykoz 5 gün önce Şikayet Et
    Araç ve içindeki makine ler ile sizin ağız kokunuzu çekerek her gün çalışıyoruz hepsinin değeri 2 milyon istersen faize koyup calismayalim
    Cevapla
  • Mobilyacı 5 gün önce Şikayet Et
    Yaktığı yakıttan çıkarır onlar vergisini Ayağına hizmet kolay değil
    Cevapla
  • Nuri USTACIK 5 gün önce Şikayet Et
    *** S.b'nin yorumuna harfi harfine katılıyorum.Maliye denetçileri devamlı denetim yapmalılar Sabırla denetim Sonuç çok güzel gelecek
    Cevapla
  • Misafir 5 gün önce Şikayet Et
    Altın zaraflar otobüs dolmuş minibüs hep kontrol altına alinmali
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle