Fitch'ten son dakika Türkiye duyurusu! Piyasaları etkileyecek enflasyon tahmini

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel ekonomik görünüm raporunda Türkiye ekonomisine yönelik tahminini açıkladı. Fitch, Ağustos ayında enflasyonun belirgin bir şekilde düştüğünü vurguladı.

GİRİŞ 10.09.2024 23:14 GÜNCELLEME 11.09.2024 08:52
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel ekonomiye ilişkin büyüme beklentisini bu yıl için yüzde 2,6'dan yüzde 2,7'ye çıkardı. Fitch, Türkiye ekonomisine dair yorumunu da paylaştı.

Fitch, Küresel Ekonomik Görünüm Raporu'nun eylül sayısını "ABD Merkez Bankasının (Fed) Gevşeme Döngüsü Başlıyor" başlığıyla yayımladı.

Fitch'ten son dakika Türkiye duyurusu! Piyasaları etkileyecek enflasyon tahmini

'TÜRKİYE'DE YILLIK ENFLASYON BELİRGİN ŞEKİLDE YAVAŞLADI'

Türkiye'de yıllık enflasyonun ağustosta belirgin şekilde yavaşladığı kaydedilen raporda, yıl sonunda enflasyonun yüzde 43 seviyesinde olmasının beklendiği bildirildi.

Raporda, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 3,5, 2025'te yüzde 2,8 ve 2026'da yüzde 3,7 büyümesinin beklendiği belirtildi.

Fitch'ten son dakika Türkiye duyurusu! Piyasaları etkileyecek enflasyon tahmini

DÜNYA EKONOMİSİNİN YÜZDE 2,7 BÜYÜMESİ BEKLENİYOR

Raporda, dünya ekonomisinin bu yıl tarihi eğilime uygun olarak yüzde 2,7 büyümesinin beklendiği bildirildi.

Bu oranın haziran ayında öngörülenden 0,1 puan daha yüksek olduğuna işaret edilen raporda, ABD, İngiltere, Brezilya ve Rusya için büyüme tahminlerinin yukarı yönlü revize edildiği belirtildi.

ABD'de ve diğer bazı gelişmiş ekonomilerde işsizliğin giderek arttığına işaret edilen raporda, bunun düşen iş gücü talebinden ziyade iş gücü arzındaki artışı yansıttığı kaydedildi.

Fitch'ten son dakika Türkiye duyurusu! Piyasaları etkileyecek enflasyon tahmini

Raporda, son verilerin, enflasyonun düşme yolunda olduğuna dair Fed'in güvenini artırdığı vurgulanarak, "Eylül ve aralık toplantılarında 25'er baz puanlık, 2025'te 125 baz puanlık ve 2026'da 75 baz puanlık faiz indirimi bekliyoruz." ifadesi kullanıldı.

Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 31
  • Yas 5 gün önce Şikayet Et
    Fitch in cani cehenneme türkiye acil brics se katilmali
    Cevapla
  • Turgay 6 gün önce Şikayet Et
    Tüm esnaf ve sanayiciyi bankalara ortak ettiniz. Bu haram faiz işinin hesabını Allah sizden sorsun
    Cevapla
  • ERKAN 6 gün önce Şikayet Et
    Enflasyonu gelinde 3 çocuk okutan adama sorun siz.
    Cevapla
  • Volkan 6 gün önce Şikayet Et
    Herkes okutuyor cocuk biraz sabir
    Cevapla
  • Ümit 6 gün önce Şikayet Et
    Faiz bu ülkeye en büyük ihanetir dedi sayın Erdoğan ama günün sonunda gelinen nokta piyasada para gezmiyor herkesi faize yönlendirdiler.ticare bitti ticaret yapıp neden risk alayım zaten bankadan para geliyor diyorlar firmalar kredilere çalıyor.
    Cevapla
  • Dr. Vergi Uzmanı 6 gün önce Şikayet Et
    Faizlere yüksek vergi uygulamaları yapılsın, ticari ve diğer vergiler azalsın. Ekonomi güçlenir. Vergi sistemi tersine uygulansın.
    Cevapla
  • Tufan 6 gün önce Şikayet Et
    Arkadaşlar enflasyon eksiye düşmedi. Öğrenin şu ekonomiyi artık. Enflasyon %70'den %50'ye düştü. Yani yıllık artış %50'de. Yani fiyatların artma hızı biraz yavaşladı sadece. Haa bizde çok fazla fiyat köpüğü var onların traşlanması için devlet müdahale etmeli orası ayrı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle